Zotac RTX 3060 YouTube 60 FPS videolarda mouse kaydırmada kasma

IRespect

Hectopat
Katılım
6 Mart 2017
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Zotac RTX 3060 Twin Edge ekran kartı aldım hazır sistem ile birlikte ekran kartı oyunlarda stres testinde normal çalışırken YouTube'da 1080p 60 FPS ve üzeri videolar açtığımda mouse kaydırmada inanılmaz şekilde takılıyor ekran kartı olmayan dahili GPU sistemlerde bile böyle takılma yok ayrıca Twitter da gezerken videolar oynadığı anda o sayfada mouse tekerleğini yukarı aşağı götürmek istediğimde 10 15 FPS takıla takıla gidiyor işin ilginç tarafı ise ekran kartının GeForce exprence ile video kayıt özelliğini açtığımda bu kasma sitelerde olmuyor video kayıt açtığımda ekran kartı akıcı bir şekilde YouTube'da 8K 60 FPS video bile açtığında mouse yağ gibi akıcı.

Birkaç stres testi yaptım fotolarını da sizlere atayım fark ettiğim bir durum var Afterburner ile video kayıt özelliğini açmadığımda ekran kartı frekansı çok düşük o frekans açınca yükseliyor ve video izlerken de kasma bitiyor. Önceleri işlemci RAM harici disk diye düşündüm tüm parçaları denedim aklıma RTX 3060 gibi karttan böyle sorun çıkacağı gelmedi bir çözüm önerisi olan varsa çok iyi olur. Bazen tam ekran yaptığımda sayfa donup kalıyor ya da videoyu ileri geri sardığımda sayfa donup kalıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video kalitesi biraz kötü.
 

Dosya Ekleri

  • WhatsApp Image 2022-08-17 at 01.59.58.jpeg
    WhatsApp Image 2022-08-17 at 01.59.58.jpeg
    142,8 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam YouTube de ben hep yaşadım bunu Chrome de bir ayar var Google reise sorarsan YouTube kasıyor diye kapatıyorsun ayarı düzenliyor. Hemen çıkar karşına cevap bir ayar kapatan biri var donanım ayarı adını unuttum.
 
Tarayıcı ayarlarından donanım hızlandırmayı kapatmayı deneyin.
Videoyu açacak arkadaşların önce kulaklıklarını çıkartmalarını şiddetle tavsiye ederim.
 
Tarayıcılardaki donanım hızlandırması, Gpu'yu değil Cpu'yu kullandığından ve Cpu, Gpu gibi görüntü işleme yeteneğinde sınıfta kaldığı için (APU hariç) takılma ve Lag'lar bu yüzden olur. Ama her ne halükarda olursa olsun, yine de internet üzerinden video oynatmanın büyük yükü yine Cpu üzerindedir.
 
Tarayıcı ayarlarından donanım hızlandırmayı kapatmayı deneyin.
videoyu açacak arkadaşların önce kulaklıklarını çıkartmalarını şiddetle tavsiye ederim.

Kapalıydı açık olarak da denedim değişen bir şey olmadı bunu yapsam bile kayıt aldığım bir videoyu izlerken de ara ara donmalar atlamalar yapıyor.

Hocam YouTube de ben hep yaşadım bunu Chrome de bir ayar var Google reise sorarsan YouTube kasıyor diye kapatıyorsun ayarı düzenliyor. Hemen çıkar karşına cevap bir ayar kapatan biri var donanım ayarı adını unuttum.
Donanım hızlandırmayı denedim etki etmedi.

Tarayıcılardaki donanım hızlandırması, GPU'yu değil CPU'yu kullandığından ve CPU, GPU gibi görüntü işleme yeteneğinde sınıfta kaldığı için (APU hariç) takılma ve Lag'lar bu yüzden olur. Ama her ne halükarda olursa olsun, yine de internet üzerinden video oynatmanın büyük yükü yine CPU üzerindedir.

Benim canımı sıkan durum video kayıt özelliğini açtığımda kasma bitiyor ve ben ekran kartını başka bilgisayarda denediğimde aynı sorunu orada da yaptı. İşin garip tarafı kartı servise göndersem sorun bulamadık deyip geri gönderme olasılıkları çok yüksek.
 

Geri
Yukarı