Ölümü neden geri getiremeyiz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

21Kıray

Hectopat
Katılım
22 Şubat 2014
Mesajlar
276
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
-Ölümü neden geri getiremeyiz? Bunun temel sebebini tıbbi olarak açıklayacak olan var mı?
-Öleni geri getirmek için çalışma yapanlar var mı?
-Son olarak şu linklere de bakın:

Buz içinde 230 ölü dirilmeyi bekliyor - Sayfa 1 Sabah - Fotohaber - Yaşam - 3 Ocak 2016 Pazar



Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Bunun üzerine gerçekten çok düşündüm ve bu konuya rastladığıma sevindiğimi ifade edebilirim. Çünkü her ne kadar inançlı bir insan olsam da, bana göre tamamen gerçekleşen tıbbi bir ölüm meydana gelmeden, yani tüm hücreler fonksiyonlarına son vermeden ölüm meydana gelmez. :)
Diğer bir düşüncem ise; çok çılgınca biliyorum ama, bana göre en berbat hastalıkların ve vebaların bile çözümü beyinde gizli... Eğer bu beyin, tüm vücut ile bağlantı da ise hastalıkların teşhisinde ve tedavisinde de neden büyük bir rol oynayamasın? Bu tıpkı aralarında kan bağı ve aile ilişkisi bulunan iki insanı bir bir birine sormak gibi... Bir biri hakkında en doğru bilgiyi vereceğini düşündüğümüz insanlar onlar olur, öyle değil mi? Öyleyse birbirinden ayrılmaz iki bütün olan beyin ve vücut neden birbirini açıklayamasın... Ben böyle hayal ediyorum. Umarım bilim bu alanlarda ilerler. :neo:
 
Gerçekten etkileyici, daha önce bir deney duymuştum ama onda başarılı olunmamıştı anca 1-3 saat arası yaşatılmış ve çoğuda kör ve beyin olarak ölüydü ama bu cidden etkileyici belkide şuanda çoktan yapılmaya başlanmış ama halka söylenmiyordur.
 
Ölenleri geri getirmek sıkıntılı bir iş ancak o iş şöyle olabilir; adamın kalbi durmuştur kalp masajı veya elektro şok yöntemi ile hayata döndürebilirsin. Onun dışında adamın hayati fonksiyonları bir daha çalışmayacak şekilde iflas etmişse hayata döndürmek pek olanaklı değil, ancak şöyle olabilir, adamın beyni duruyor ama bitkisel hayatta yaşıyor. Kısaca hayata döndürme konusu insanın nasıl öldüğüyle, hangi organ ve sistemlerin ne derecede zarar gördüğüyle ilgili olarak bazı durumlarda hayata döndürülebilir. Bir bilim adamı ölülere elektrik vererek hayata döndürmeyi denemiş, deneklerin kolları falan hareket etmiş. Öyle bir yazı okumuştum. İnsanlar üzerinde bu tarz çalışmalar (hayata döndürme, genetik vb.) deneyler yapmak yasak fakat gizli bir şekilde bu deneyleri yapanlar neden olmasın? Ölüm süresini anca tıp ile uzatırsın ama her canlı bir gün ölümü tadacaktır :D Bir canlandırırsın iki canlandırırsın 3. de Allah rahmet eylesin. Bu arada yazdıklarım hakkında kısa bir not geçeyim: Ölü adam asla canlandırılamaz zaten ruh çıkmıştır, ancak ruh çıkmadan tekrar hayati fonksiyonları çalıştırarak tekrar adamı ayağa kaldırabilirsin belki.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı