Pentium 4 PC için İşletim Sistemi Önerisi

udihicmo

Kilopat
Katılım
2 Ocak 2016
Mesajlar
47
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Makina Mühendisi
Merhaba,
  • Intel 3 GHz Pentium 4 1 CPU
  • 1,5 GB RAM, valio+
  • HDD; Samsung 80 GB + 500 GB
  • Onboard + ilave ekran kartı GeForce 2
  • Nvidia Geforce Fx 5200 128 MB ekran kartı
Yukarıda özelliklerini yazdığım bilgisayarıma XP yüklü iken format attım, yükleme yapamıyorum.
Yorumları okuduğumda XP yerine 8.1 program yüklenmesi gerekirken o da destekten kalkmış.
Uygun sartlarda bilgisayarımı işletir hale gelmem için ne önerirsiniz?

Türk sanat müziği ile amator olarak ilgileniyor ud ile pratik yapmaya calışıyorum. Dolayısıyla müzik ile ilgili programlarım var veya ilaveten yüklüyorum. Dolayısıyla orijinal işletim sisteminde bu işlemleri yapamıyorum.

masaus_20160103_121007.jpg masaust_20151228_214711.jpg masaust_20160101_201635.jpg masaust_20160103_120924.jpg masaust_20160103_120925.jpg masaust_20160103_120952.jpg masaustubilgisayar_20160103_121042.jpg
 
Sanıyorum kurulu olan XP işletim sistemi elinizdeki donanımlar tarafınca desteklememeye başladı (ki öyle olması da gerekiyor).

2 çeşit tavsiyem var.
  1. Uygun fiyatlı bir sistem toplayarak güncel, hızlı ve ihtiyacınızı güvenli olarak gerçekleştirebileceğiniz yeni bir sistem.
  2. Eğer elinizdeki müzik donanımları ve yazılımları Vista'ya destek veriyorsa güncel Vista işletim sistemini kurup, grafik açısından ise tüm ayarları en dibe vurmanız olacaktır.
Bunlar dışında alternatif bir çözüm yolu yok denebilir.

Ek olarak, günümüz gençliğine göre yaşınız olmasına rağmen çok çok daha düzgün ve anlaşılır bir Türkçe kullandığınız için de teşekkür ederim. :)
 
Merhaba,
Sorunumuna gösterdiğin ilgiye teşekkür ederim.Türkçenin güzel kullanımı yapabildiğimiz mücadelenin en kolay tarafı bunu da zevkle uyguluyorum.Türkçeyi usulunde kullanılmasına gayret edenleride hayranlıkla izliyorum, teşekkür ederim.

XP de bir sorunum yoktur ta ki 2 nci HDD ve ilave Ram alıp kurup, işletene kadar.Önce mevcut dosyalarım ve yazılımlar korunabilsin diye ilk HDD de bölümler oluşturdum ve buraya mevcudu yükledim.İşletim sistemini de diğer HDD ye yükledim ve 4' e böldüm.Bilgisayar geç açılmaya başlayınca diğer HDDye işletim sistemi kurdum ve iki işletim sistemi çakışıp problem yaratınca, forumlardan araştırdım, birini devre dışı bıraktım.

Programlarımı tamamladım her şey güzelken Corel Draw 5 'i yüklediğimde internet bağlantısını kapatmamışım sistem işlemez oldu bilgisayarı açıp kapattığımda sürekli chkdisk yapıp, badsektör düzeldi mesajı verince dosyalarımı harici diske yükledim.
3 ncü açılmada sistem tamamen çöktü.Şimde PC'yi işletmek için arayış içindeyim.Allahdan eşimin diz üstü PC si varda onla idarare ediyor, e-postalarımı okuyabiliyorum.
Şimdilik bukadar selamlarımı gönderiyorum.
 
Tekrar merhaba,

Corel Draw demişsiniz. Üzülerek söylüyorum ki o sistemin artık grafiksek tasarım ve işleme bakımından istediğiniz performansa erişemeyeceğini söylemek zorundayım.

Şuan için en mantıklı seçenek yeni bir sistem toplamaktan geçiyor. Yaklaşık 1.200 - 1.300TL civarında istediklerinizi rahat rahat gerçekleştirebileceğiniz bir sistem toplamak mümkün. Hemde ek olarak sağladığı enerji tasarrufu, sessizliği ise cabası olacak. Zira artık kullandığınız makineyi (zamanının canavarı da olsa) artık emekliye ayırmanın vakti gelmiş.

Ama şuan da yeni sisten için yeterli bir bütçem yok derseniz ise aklımda hala işe yarayabilecek bir kaç çözüm yolu var.
 
Merhaba Syper,
Yardımların için teşekkür ederim..Evet, şuan da yeni sistem için yeterli bir bütçem yok. Aklınızda olduğunu belirttiğiniz, hala işe yarayabilecek, çözümleri paylaşırsanız sevinirim.

Artık sabrım kalmadı herhalde bilgisayarcıya gideceğim diye düşünürken sizin cevaplarınızı ve yardım için uğraşınızı görünce bu talebimi erteliyorum.

Problem; Zannederim XP'nin üzerine Win 7' yi kurmam ve tekrar XP'ye dönmek istememden kaynaklanıyor olması.

Son yaptığım işlem;
Samsung 80 GB HDD'yi PC'den çıkardım.Tekrar XP yüklemek istedim olmadı.
Bios'da ki sıralamayı değiştiremediğim için anakart da HDD nin girişini değiştirdim.
masaustubilgisayar_20160103_121042-jpg.128874


.Yükleme yapıyor ancak takılıp kalıyor.

Aklıma gelen çözüm HDD' nin tamamen formatlanıp yeniden XP nin kurulması.Bunu nasıl yaparım onun arayışındayım.
 
Adım, adım gidelim.
  1. Windows 7 imajını USB belleğinize yazdırın.
  2. HDD seçim menüsüne gelin.
  3. Tüm bölümleri silin. (Not: Bu disklerin içindeki tüm verileri silecektir. Önemli verileriniz varsa bunları Hiren's Boot içindeki MiniXP -sadece İngilizce dilini destekliyor- sayesinde bir disk altında toplayabilirsiniz.)
  4. Kurulum yapacağınız diski seçin ve Devam edin.
  5. Kurulum bittikten ve Masaüstü açıldıktan sonra sürücülerinizi kurun.
İşletim sistemi sürümü olarak Ultimate kurabilirsiniz fakat tüm grafiksel seçenekleri kapatın. Aksi takdirde Aero teması yüzünden yavaşlamalar söz konusu olabilir.

Herhangi bir sorun yaşarsanız, yaşadığınızı sorunu buraya yazın. Ona göre çözüm yolları düşüneyim.
 
Merhaba Syper,

Sizden sonra xp image cd yaptım bunu önce hdd de 25000 gb lık bölüme yükledim.Hata verdi.Daha fazla bölüme (yeni hdd' lerde ram yeterli olmayınca hdd hafızasında kullanabiliyormuş )tekrar bu sefer 150000 gb'lık bölüme kurdum.Daha sonra driverleri yükledim birkaç çalışmadan sonra "Norton Security" hakkımı kaybetmemek için onu yükledim PC aşağıda gönderdiğim hata mesajları verdi.Şimdi sp3'ü yüklüyorum.Sonuca 15 dakika kaldı.
Önerinizi sonuca göre değerlendireceğim.Katkınız için teşekkür ederim.
Şuan itibariyle xp sp3 ü kurdum.Driverları yükleyeceğim.Sizi sorunum oldukça rahatsız edeceğim.Görüşmek üzere sağlıcaklakalın.
 

Dosya Ekleri

  • bilgisayar_IMAG0319.jpg
    bilgisayar_IMAG0319.jpg
    18,7 KB · Görüntüleme: 303
  • bilgisayar_IMAG0320.jpg
    bilgisayar_IMAG0320.jpg
    12,7 KB · Görüntüleme: 299
Son düzenleme:
Her şey için teşekkür ederim."Bilgi paylaştıkça çoğalır" felsefesine inanan bir PC dostum olduğum için kendimi şanslı hissediyorum.
İşin rast gelsin.

Her şey için teşekkür ederim."Bilgi paylaştıkça çoğalır" felsefesine inanan bir PC dostum olduğum için kendimi şanslı hissediyorum.
İşin rast gelsin.
Merhaba,
Nasılsınız umarım iyisinizdir. Okul bitti mi acaba?
Sizi tekrar arıyorum çünkü çözüm bulmakta zorlandığım bir problemim var. Win 7 Ultimate işletim sistemini kullanıyorum. Bilgisayarım aynı idare ediyorum. Win 7 Ultimate işletim sistemi değişik sitelerden indirdiğim ücretsiz bir sürüm. Buna son güncelleştirmeleri yüklemek istiyorum. Ancak tüm güncelleştirmeler yüklenirken Win 7 orjinal değil deyip güncelleştirmeleri geri alıyor. Düşük ücretli lisans buldum ancak ben alana kadar satılmıştı.
Soru;
1- Yükleme yapabileceğim programı nerden bulabilirim?
2-Güncellemelerin içinden benim yüklememi sınırlandıran güncelleştirmeyi nasıl ayırt edebilirim?
Yardımın için şimdiden teşekkür ederim.
 
Neredyese bire bir aynı sistemi kullanıyoruz ben windows 7 home basic lite 32 bit kullanıyorum gayet kullanışlı dediğin progrmlar çalışırmı bilmem bence bi dene diğer windowslar gibi değil baya hızlı
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı