Elektrik meselesi ev kullanıcıları için limitlidir (BEDAŞ). Nedir bu limit; her eve verilen enerji değişiklik gösterir. Size verilen maksimum enerjinin üzerine çok çıkarsanız bu sorun teşkil eder. Özellikle son 1 senede bu işin üzerinde biraz fazla düşüyorlar. 2.uyarıdan sonra elektriği kesip cezai işlem uyguluyorlar.
Meskenler için genelde aylık 300kW kullanıma sunulur. Normalde %20 aşımda ilk ay bildirim yapılır ve sözleşme gücünü arttırmanız istenir fakat meskenlerde kullanıma sunulan güç için sözleşme ücreti alınmadığı için genelde elektrik dağıtım şirketleri konutlardaki ''ciddi anlamda'' aşırıya kaçmadığınız sürece ilgilenmezler.
Bir meskenin zaten aylık tüketebileceği elektrik en fazla 2100kW olacağı için 20000-25000TL gibi hayali rakamlara gerek yok.
Bana ya tüketimi düşür yada sözleşmendeki eve tahsis edilen maksimum gücü yükselt dediler. Bina eski olduğundan sözleşmedeki gücü yükseltmediler.
Meskenler için teknik inceleme yapılmaksızın %40'a (yanlış hatırlıyor olabilirim mevzuatlardan tekrar bakmak lazım) kadar kullanıma sunulan güç artışı yapılabilir.