İslam'da duaların etkisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sanj1

Hectopat
Katılım
24 Kasım 2020
Mesajlar
3.835
Makaleler
4
Çözümler
26
Allah'a inanmayan arkadaşların yorumunu merak ediyorum. Benim de inancım ikilemde ama merak ettiğim bir konu. Müslümanların korkma vb. durumlarda dua okuyup kendini rahatlatması ve huzur bulması nasıl oluyor? Sizce psikolojik mi?
 
Hocam gerçekten samimi bir şekilde edilen dua zamanı gelince kabul oluyor, fakat öylesine etmek için ettiğin zaman etkisi olmuyor. Bu benim fikrim.

Yok hocam öyle değil de hani korkarsınız falan o an kendinizi rahatlatmak için okursunuz ve içiniz huzur dolar ya öyle. Psikolojik mi onu merak ettim.
 
Allah'a inanmayan arkadaşların yorumunu merak ediyorum. Benimde inancım ikilemde ama merak ettiğim bir konu. Müslümanların korkma vb. durumlarda dua okuyup kendini rahatlatması ve huzur bulması nasıl oluyor? Sizce psikolojik mi?
Duanın kabul olması için sadece imkanın olacak dindar ya da dinsizliğin hiçbir alakası yok. Mesela 2 kişi düşün ikiside kendine Müslüman diyor.


Biri Zengin Biri fakir

İkiside kendine Müslüman diyor ama namaz vs ibadet etmiyor.


2 side dua ediyor Allah'ım ben güzel bir araba istiyorum diye zenginin oluyor fakirin olmuyor. Aslında demek istediğim şey dua diye birşey yoktur insanın duasının kabul olmasını sahip olduğu imkanı belirler eğer kişinin imkanı yoksa duasına dileğine asla ulaşamaz.
 

Geri
Yukarı