m.eray
Femtopat
- Katılım
- 8 Eylül 2022
- Mesajlar
- 79
Daha fazla
- Cinsiyet
- Erkek
Yaptım hocam.
Bilemiyorum hocam, bir ara böyle bir şey başıma gelmişti. Böyle hallettim.
Dediğimi denediniz mi ? Sistem özellikleriniz nedir hangi sürümü kurmaya çalışıyorsunuz ?Olmadı hocam yine GRUB ekranı geldi maalesef.
Dediğimi denediniz mi? Sistem özellikleriniz nedir hangi sürümü kurmaya çalışıyorsunuz?
Hocam az önce denedim ve yine olmadı ilk başta dediğiniz şey geldi disklerde g olarak ama girmeme izin vermedi izinim yok diye. Sonra yeniden başlatıp açmaya çalışınca GRUB ekranı geldi ve Windows'u açtığımda ise kaybolmuştu.
Hocam az önce denedim ve yine olmadı ilk başta dediğiniz şey geldi disklerde g olarak ama girmeme izin vermedi izinim yok diye. Sonra yeniden başlatıp açmaya çalışınca GRUB ekranı geldi ve Windows'u açtığımda ise kaybolmuştu.
1. bölümde aslında EFI bölümü var. Fakat orası GPT'nin kendi EFI bölümü. Orada OpenCore EFI'si büyük ihtimalle. Buraya erişmeniz için expoler++'ya ihtiyacınız olacaktır. İndirdikten sonra CMD'ye gelip diskpart yazın, sonrasında list disk sel disk X diyerekten USB'yi seçin. Sonra sel part 1 yazıp assign yazıyoruz ve orası artık gözükür şekilde. Fakat buraya sadece expoler++'dan erişebilirsiniz. Expoler++ yönetici olarak başlatmayı unutmayın.
Hocam şunun aynısını yapacaksınız. Geldikten sonra explorer++ gideceksiniz.Hocam az önce denedim ve yine olmadı ilk başta dediğiniz şey geldi disklerde g olarak ama girmeme izin vermedi izinim yok diye. Sonra yeniden başlatıp açmaya çalışınca GRUB ekranı geldi ve Windows'u açtığımda ise kaybolmuştu.
Hocam assign dedikten sonra şunu dedi: "the operation is not supported on removable Media."
Hocam Explorer++ ismindeki programla yapacaksınız o işi yoksa girişinize izin vermez. Uygulamayı kurduktan sonra yönetici olarak çalıştırın EFI'ye giriş yapabilirsiniz. Config dosyası seçmelisiniz. Yalnız yapacağınız her türlü işlemi Explorer++ içinde yapmalısınız. Yani Windows tarafında yapmamalısınız yoksa kopyalamıyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.