Anadolu lisesinden meslek lisesine geçmek mantıklı mı?

Lüleburgazlı

Centipat
Katılım
3 Haziran 2022
Mesajlar
111
Çözümler
2
Anadolu lisesi 10. sınıfım, meslek lisesine geçmek istiyorum. Açıkçası Anadolu seçmeme rağmen üniversite gibi bir düşüncem yok. Bu nedenle meslek lisesine transfer olmak istiyorum ancak meslek lisesi hakkında söylenenlerden dolayı içim pek sinmiyor. Meslek lisesine geçiş yapmak hata mı olur, yoksa doğru bir karar mı? (Şu an okuduğum okulunda iyi bir ortamı olduğunu söyleyemem.)
 
Ortamı Anadolu lisesine göre biraz cennet mahallesi gibi olur. Ders bakımından meslek dersleri ağırlıklı olur ve normal dersler Anadolu lisesine nazaran hafiftir. İstediğiniz bir bölüm varsa geçmenizi öneririm.
 
Anadolu lisesi yoktan iyidir. Meslek liseleri vadettiğini karşılamayan liselerdir. Her yıl binlerce işsiz ve bilgisiz insanı mezun eder.

(Meslek lisesi çıkışlıyım bir şekilde aklım başıma geldi Hacettepe'ye attım kendimi)

Kendini geliştiren birisi her türlü bilgiyi kapar.
 
Kendini geliştiren birisi her türlü bilgiyi kapar.
Geç o hikayeleri dostum. Adam üniversite düşünmüyorsa bile Anadolu Lisesinde kalması yararına olur. Şu anki ruh hali ve psikolojisi Üniversite istemiyor olabilir bunun için Meslek lisesine geçerse ileride fikir değiştirip pişman olabilir, Anadoluda kalırsa ileride fikir değiştirse de bir kaybı olmayacak.
 

Geri
Yukarı