i7 9750H laptop işlemcisi bozuk mu?

bselly

Kilopat
Katılım
26 Ekim 2016
Mesajlar
45
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar selam MSI GF65 Thin bilgisayara sahibim bundan önce aynı modelin i5 9300H işlemcisini kullanıyordum geçen gün satıp i7 9750H lısını aldım sorun şu ki ben eski bilgisayarımda GHz'yi 3.5'e sabitleyip istediğim gibi ısınmadan takılıyordum ancak bu işlemciye ne zaman ki herhangi bir undervolt yapsam Core-144.5 CACHE-125 bilgisayar sürekli mavi ekran veriyor ve beni Windows'a dahi sokmuyor sistem geri yükleme yaparak kurtarabiliyorum bilgisayarı bunun sebebi nedir işlemci mi arızalı ve derseniz ki hata kodunu söyle bakıp bakamıyorum çünkü Windows'a sokmuyor açıldığı an mavi ekran yiyorum her hata kodu farklı oluyor ama genelde 3-4 tane dönüyor bundan bazıları: CRITICAL_PROCESS_DIED - WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR - UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP gibi hatalar ile sürekli yeniden başlatıyor ve diski CMD'den temizleyip UEFI kurana kadar bilgisayarı açamıyorum geri bir daha denedim ve sorunun net bundan olduğunu buldun neyse ki sistem geri yükleme yaptım ve bu yazıyı yazabiliyorum evet sorun kısaca bu işlemci bozuk mu?
 
UV performansı işlemci modelleri aynı dahi olsa her zaman benzer olmayabilir. UV toleransına göre işlemciye bozuk diyemeyiz kesinlikle. Yani her şey normal ve olması gerektiği gibi.
 
UV performansı işlemci modelleri aynı dahi olsa her zaman benzer olmayabilir. UV toleransına göre işlemciye bozuk diyemeyiz kesinlikle. Yani her şey normal ve olması gerektiği gibi.
peki bunu nasıl keşfedebilirim bir kere yanlış yapınca sonuçlar format ve zaman kaybıyla sonuç buluyor çünkü
 
Bir detay daha aynı modeller bile farklı voltaja farklı cevap verebiliyor.
anladım hocam teşekkür ederim peki ya ben nasıl doğrusunu bulacağım deneme yanılma biraz pahalıya patlıyor ya da nerelere çekebilirim 100 derecede fan sesi duymak istemiyorum çünkü

1664498325583.png

anlayan biri bakabilir mi undervoltaj yapmadan yani voltajlara hiç dokunmadan sadece clock mod u %87 ye çektim yani işlemci 3.6ghz de çalışmaya başladı bu şekilde kullansam bir sıkıntı olur mu
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı