Okuldan nefret ediyorum

Tam olarak öyle denemez aslında. Okula gidersen(saat 12'de uyuduğunu varsayıyorum) kendine ayırabileceğin 8 saatin oluyor. 2 saatini çalışsan 1/4 oranda çalışmış oluyorsun. Açık liseye gidersen kendine ayıracağın 16 saatin var. Aynı oranı yakalamak için 4 saat ders çalışman lazım. Ayrıca okulda boş boş oturulmuyor, ders öğretiliyor. Ve 12. sınıfa grçmiş olan hiçbir öğrenci günde 2 saat çalışmaz. 5 saatten fazla olur hepsi. 5/8 oranını yakalaman için de açık lisede günde 10 saat çalışman lazım. Bu matematiksel olarak tabii ki, amacım seni açık liseden soğutmak değil. Kafasına koyan her türlü yapar. Fakat bir desteğin yoksa zorlanırsın.

Öğretmenlerin bir şey bildiği yok, sadece yaptıkları kitaptan baktırıp yazı yazdırıyorlar geçen tahtaya bir şey yazacak eski bir tarihçinin ismini bilmiyor harf harf kitaptan baka baka yazdı. Sen o dersin öğretmenisin bir tarihçinin ismini bile yazamayacaksan sen ne okudun? Sanki mahalleden çevirmişler de haydi gel tarih hocası ol demişler gibi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ne yapmak istiyorsan onu yap. Ama şunu bilmeni istiyorum. Türkiye'de iyi bir üniversiteden mezun olmadığın sürece hayat koşulları çok zor olacaktır. Üniversite mezunlarının çoğu işsiz ama neden işsiz biliyor musun? Çünkü geneli düşük puanlı üniversitelere girip rahat yaşamayı hedefliyorlar. Örneğin Kırıkkale Hukuk'a giden birisi ile Ankara Hukuk'a giden birisi aynı olabilir mi?
Ankara Hukuk'a Giden birisi ile Galatasaray Hukuk'a giden birisi aynı olabilir mi?
Bu dediğim diğer bölümler için de geçerli. Tabii bazı istisnalar da yok değil. Örneğin iyi üniversitelerde okuyup işsiz kalan öğrenciler de var. İşte bu duruma düşmemek için kendini de geliştirmen gerekiyor.
 
9.sınıfa geçtim her gün okula giderken acı çekiyorum resmen okul değiştirmeyi denedim olmuyor açık liseye geçmek istiyorum babam diyor ileride işe almazlar seni açık lisede çok rahat edeceğime ve derslerime daha rahat olduğum için daha iyi çalışacağıma inanıyorum. Zaten sınavlar kolay oluyormuş babamı nasıl ikna edebilirim yardım edin.
Eğer üniversiteye gitmeyeceksen vakit kaybı. Direkt bir işe girip çalışırsın ama üniversite gibi bir düşüncen varsa 11.sınıf'a kadar beklemen senin için daha iyi olacaktır.
 
Tamam işte ailene açık lise mevzusunu falan açma de ben okumayı sevmiyorum bir türlü alışamadım. Beni okuldan alın farklı şeyler yapayım belki başka bir meslekte becerim vardır falan de.

Anlamıyolar farkındalar okumak istemediğimin ilk haftadan beri yalvarıyorum.

Liseyi bitirmek zorunlu değil mi?

İşte biliyorum o yüzden açık lise istiyorum normalde öyle bir şansım olsa bırakır okulu bir yerde çalışırım.
 

Geri
Yukarı