Yüzümden çok utanıyorum

oliber

Kilopat
Katılım
21 Aralık 2017
Mesajlar
215
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bunu sanırım tüm şeffaflığım ve anonimliğim ile anlatabileceğim tek yer burası.

18 yaşındayım. Yüzümden çok utanıyorum hatta hala maske takıyorum. Sevmiyorum yüzümü çünkü artık size belki saçma gelecek ama beni tamamen içime kapatacak bazı durumlar bunda etkili oldu. Herhangi bir kızla konuştuğumda muhabbet ne kadar ileri giderse gitsin, Instagramımdaki fotoğrafları görünce bana karşı soğuyor ya da direkt friendzone atıyor ve bu durum bana gerçekten koyuyor arkadaşlar.

Bundan yaklaşık 3 ay önce Twitter'dan anonim bir kız ile tanıştım. Kız ile çok güzel konuştuk. Hatta bilirsiniz klasik sabahalara kadar konuşma muhabbetleri bile oldu. Araya birbirimizi övmeceler falanda girdi. E hali ile bir yerden sonra konuştuğunuz kişinin sesini duymak, görmek istiyorsunuz. Bu kişi bana vakti zamanı gelince sesini de attı kendisini de ve kız -mübalağa yapmıyorum arkadaşlar- hayatımda gördüğüm en tatlı kızlardan birisi. Benim tipimde birisine bakması mümkün değildi zaten. En sonunda Instagram'ımı vermek durumunda kaldım ve tabii ki o aşk sözcükleri vs. ortadan kalktı. Vakti gelince kız bana dürüstçe "ben sevilmekten korkuyorum", "ben aramızdaki mesafeyi koruyorum ama sen de koruyabiliyorsun değil mi?" gibi şeyler söylemeye başladı. Mesajlarından da anladığım kadarıyla beni kırmaktan korkuyor, ben onu kırmaktan daha çok korkuyorum.

Bu arkadaş tüm lise hayatımın örneklerinden biriydi. İmkanım olsa artık yüzümü tamamen kapatan bir maske ile gezip, kapşonumu kapatıp sokağa öyle çıkacağım. Ortamda bile "çıkarsana abi maskeni" dediklerinde utanıyorum, mırın kırın edip çıkarıyorum.

Bağlantılı mı bilmiyorum ama hayattan keyif almamaya da başladım. Sürekli ölümden sonraki hayatı düşünüyorum. Sanki aldığım her nefes bir ağırlıkmış gibi geliyor. Hiçbir şeyde yeteneğim yokmuş gibi hissediyorum. Kendimi gereksiz bir ucubeden fazlası olarak görmüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yüzünüz güzel değilse bu gerçeği kabullenmekle başlayın önce ve daha güzel gözükebileceğiniz gerçeğinide kabullenin. Spora başlayın, güzel bir vücut yapın. Tarzınızı değiştirin, giyinişinizi değiştirin, saç şeklinizi değiştirin. Ağzınız laf yapsın, konuştuğunuz kızı etkilemeyi bilin. Evet, dış görünüş ciddi anlamda büyük bir etken fakat bunu aşmanın yolları var. Benim de boyum kısa örnek vermem gerekirse, ama duruşum, konuşma şeklim ve diğer şeyler yüzünden konuştuğum kimsenin boyuma takıldığını görmedim. Ayrıca bir kişi sırf dış görünüşünüz yüzünden sizinle görüşmeyi kesiyorsa, soğuyorsa doğru kişi değildir. Böyle bir avantajıda var.
 
Öncelikle sosyal medyadan tanışma işini bırakmanız lazım. Yüzünüzde sivilce filan olduğu için mi sevmiyorsunuz yoksa başka bir nedeni mi var?
Hayır hayır. Yüzümde hiçbir sivilce falan yok. Sadece fazla kilom var. Bakın obezite değil, doktorlarım da fazla kilo olduğunu söylüyor. Ama karşı tarafın bu tavrı yüzümden soğuttu beni.
 
Elinizde olmayan sebepler yüzünden kendinizi üzmeyin. Yapabileceğin hiçbir şey yokken sana tavsiyem bu olumsuz düşünce yapını değiştirmen olur.
 
Bu arada bende 1 dönemin sonuna kadar maskemi çıkartmaktan çok utanmıştım, son haftalara doğru berbere gittim maskeyi de orada çöpe attım. Birden öz güvenim geldi gittim okula ve herkes birden bütün kızlar önümde diz çöktü şaka şaka herkes bana bakıp gülmeye başladı...
Şaka şaka kimsenin umurunda olmadı kimse lafını etmedi boşuna kendi kendime kurulmuşum sen de takılma, boş ver.
asla, umursama, boş ver, kafana takma gibi şeyler demek işe yaramaz asla
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı