Padişah 2. Abdülhamid neden sevilmiyor?

padişah 2.abdülhamid nasıl bir padişah sizce?


  • Oy verenlerin toplamı
    258
Başa geldiği zamanı geniş çaplı bir şekilde ele almak gerekir. Denge politikası uygulaması ile devleti bir süre daha idame ettirmiş ama bu süreçte iyi veyahut kötü bazı icraatları olmuştur. İyi yönlerini gören iyi der, kötü icraatlarını gören kötü der. Zamanın şartlarını ele almak gerekir ve tarih bizim ülkemizde ne yazık ki esnek bir yapıya sahip. Herkes sahte veya gerçek kendi argümanını destekleyecek bir delil sunuyor. Bu da ortamdaki iddiaların daha zayıflamasına yol açıyor. Üzerinden belli bir zaman geçen tarihî şahsiyetlerin incelenmesi bu yüzden daha zor bence.
 
Abdülhamid hem iyi hem kötüydü borçların bir kısmını ödemişti ama çok baskıcıydı ve örneğin Fransa yunusu aldığında itiraz bile ettiğini görmedim herhangi bir kaynakta (mithat paşayı teslim ettiler diye bu kadar yu musunmaz).

Kısacası abartıldığı kadar büyük bir padisah değildi ama kötüde değildi sevmeyenler toprak kaybettiği için sevmez sevenler borçları az buçuk kapattığı için sever. Ben nötrum ne seviyorum ne sevmiyorum.

Tunusu*
 
Baskıcı ve en çok toprak kaybeden padişah. 33 yıl tahta kalması marifetmiş gibi anlatılıyor.
Aslında kendi çapında bir marifet. O dönemki ortam ve şartlar düşünüldüğünde çok bile dayanmış. Bu dayanmasının belli zararları olmuş ne yazık ki.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı