SSD'li Bilgisayarın Açılış Süresi Ne Kadar Olmalı ?

Carlsberg

Kilopat
Katılım
5 Mart 2015
Mesajlar
3.328
Makaleler
9
Çözümler
12
Arkadaşlar imzamdaki PC'nin açılış süresi 17-18 sn. bi' kaç gün önce bir konu gördüm, adam SSD olmayan sisteminin 14 sn.de açıldığını söylemiş. Normalde bu tip şeylere takılmam, eski bilgisayarımın açılış tuşuna basıp tuvalete girip çıkıyordum, anca kendine gelmiş oluyordu. :D 18 sn. benim için muazzam ancak bunu okuyunca meraklandım; "Acaba yanlış yaptığım bir şey mi var ?", "Yoksa parçalar mı sıkıntılı ?" diye.
Kısaca HDD'li bir sistemin 14 sn.de açılırken, SSD'li bir sistemin 18 sn.de açılması bir sorun mudur ? Meraktan soruyorum bunu. :)

Not; Sistem güncel, MSI Fast Boot Kapalı.
Dipnot; Açılış süresi olarak tuşa bastığım andan, masaüstünü görene kadarki kısmı aldım. Diğer arkadaş nasıl hesaplamıştır, hiç bir fikrim yok.
 
Benim HHD'li sistemim de 10-15 sn gibi kısa bir sürede şifre girme ekranı açılıyor. 3 saniyede de şifreyi giriyorum. Bilgisayarınızın 18 saniyede açılması her şeyden dolayı olabilir. Driverlar, yüklü programlar, yükseltme veya temiz kurulum vs. Belki bilgisayar açılınca açılan programlar yapıyor olabilir. Ben ekran kartının programı ve Realtek dışında hepsini devre dışı bıraktım. 18 saniyede açılmasına gelirsek bence pek sorun değil. Sonuçta kısa bir sürede açılıyor.
 
Benim sistemimde de HDD var ve açılış süresi bir gün 15 saniyede açılıyor. Bir gün 10 saniye civarında açılıyor. Bazı günler ise 30 saniyeyi bile geçiyor niye böyle bir düzensizlik var acaba merak ettim.
 
Ben de HDD kullanıyorum. 10 saniyeye yakın masaüstüne geliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 840 Evo kullanıyorum güç tuşuna bastığımda Windows'un şifre girme ekranının gelmesi 6sn sürüyor, masaüstüne eriştiğinde 10sn oluyor.
 
UEFI Windows 10 ve 850 Evo'ya kurulu arkadaşlar. Dediğim gibi 18 sn. sıkıntı değil benim için, meraktan soruyorum.
PC'ye geçince "Programlar" ve "Başlangıç" kısımlarını ss alıp atarım.
Not: Ben şifreyi kaldırdım. Tuşa basınca direk MSI'nin ejderhası çıkıyor. Aradaki Windows'un "Hoş Geldiniz" yazan ekranı bile görünmeden, ejderhadan direk masaüstüne geçiyor. Başlangıçta da American Megatrends logosu felan yok, direk ejderha, ondan da direkt masaüstü.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı