macOS neden hep Windows'tan daha iyidir?

serdar1986

Decapat
Katılım
30 Haziran 2021
Mesajlar
302
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
macOS Apple Inc. Tarafından macintosh bilgisayarları için tasarlanmış bir işletim sistemidir. Elbet de bende iPhone telefonlarını da çok kullandım ancak hayatımda hiç macOS deneyimi yaşamadım. Elbet de yaşayan arkadaşlarımız vardır, bu işletim sistemlerini kullanan cihazlar Windows işletim sistemleri gibi gereksiz güncelleme ya da cihaz formatlama da pek sorun yaşamıyorlar. Windows işletim sistemlerin de bir sürüm çıktığın da çok tartışma oluyor, özellikle Windows 11'in çıkması çok polemiklere neden oldu bir keresinde Microsoft çıkardığı işletim sistemlerin de her yenilik de cihazlara uyumun süresini kısaltıyor. Yüklediğimiz yeni Windows sürümleri bizleri daha kısa süre de yeni bilgisayar almaya zorluyor, bu MacOS'ta süre biraz daha uzun. Mesela iPhone 5 telefonları senelerce kullandık, tabii ki bu macOS için de geçerli fakat macOS işletim sistemli bilgisayarların tek kötü noktası ülkemiz de çok pahalı bilgisayarlar olması.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    374,2 KB · Görüntüleme: 280
Son düzenleyen: Moderatör:
MacOS sadece belli başlı cihazlara özel olarak geliştirilen bir işletim sistemi. Windows gibi tüm sistemleri destekleme gibi bir amacı yok. Uygulama pazarında da aynı şekilde. Kendi cihazlarına özel olarak işletim sistemi yaptıkları için cihazlarına koydukları özel işlemciler ve kontrolcüleri çok rahat bir şekilde kontrol edebiliyorlar ve bu da daha stabil bir ürünün ortaya çıkmasını sağlıyor.

Windows'un en büyük eksisi grafik arayüzü. Antialiasing yapamayan bir işletim sistemi kendisi. Windows'tan sonra Mac veya Linux kullanırsanız fark edersiniz ki görüntü çok daha net oluyor. Windows hiçbir zaman net görüntü sunamıyor. Bunu aylarca bir çok farklı bilgisayarda denedim ve kesinlikle Windows antialiasing yapamıyor.
 
Kime göre macOS her zaman daha iyi acaba? 2 sininde iyi olduğu yerler var fakat 2side mükemmel değil. Kesinlikle objektif olmayan bir yazı olmuş. Size macOS fanboyluğu ile iyi günler dilerim. Sadece güncelleme ile macOS aşırı iyi demek çok saçma.
 
Eğer ihtiyacın olan kullanımı macOS karşılıyorsa, özellikle de kendi silikon çiplerini çıkardıktan sonra evet windows makineye göre çok daha iyi oluyor. Fakat macOS'unda desteklemediği programlar var, en azından oyun kategorisinde windows'un yanından bile geçemeyeceğini biliyoruz. Hep daha iyi olduğunu gözlemlemek çok sığ bir düşünce olmuş.
 
macOS eskiden guzel geliyordu da, Apple ne oldugu belli oldugu icin cok kotu bir OS bana gore.

Windows 10 daha iyidir.
Aslinda derin tartismalara girersek elbet keyfimize gore kisisellestirilebilen, RAM ve DISK'i koklayarak kullanan, hiz bakimindan super olan GNU/Linux veya baska varsa X/Linux daha iyidir.


Ayrica Apple Slicon islemciler mecbur guclu olacak. Cunku macOS uygulamalari cok yuksek donanim kaynaklari tuketiyor.

Bu bile zaten macOS'i en iyi yapmaz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı