macOS neden hep Windows'tan daha iyidir?

Microsoft bir yazılım firması değil bir mcdonalts. Apple firmasının bir ruhu var. Microsoft Windows çok zevksiz. Başlat menüsü butonunun tasarımı bile zevksiz. Bili GTS'nin taktığı gözlük bile zevksiz. Oysa steve jobs reisin gözlüğü bile çok özel tasarım. Bili GTS MacOS'u taklit ederek çok kötü bir kopyasını yaptı. Filmde bile anlatılıyor bili GTS'nin hırsız olduğu. Microsoft'un orijinal bir fikri yok. C# bile Java'dan çalıntı. Microsoft başkalarının ürettiği teknolojiyi kopyalar, çalar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aradığım en güzel yorum da bu zaten, Bill Gates hem hırsız hem de korona virüsün yayılması için aracı edilmiş, daha sonra aşı firmasını kurarak milyonlarca insanın ölmesine göz yuman biri, oldum olası o adamı hiç sevmem özellikle hadi diyelim Windows 7 uzun yıllar birçok cihazın uyumlu olmasını sağladı Windows 8'den sonra bozdu herkes tamam burada ağır eleştiriler yapmış Windows oyun konusunda MacOS'dan iyi olabilir ama macOS pahalı bir cihazla çalışan işletim sistemi de olsa uzun yıllar kullanılan ve her güncelleme de cihaza pek yük binmeyen bir cihaz. Türkiye de elbet de Windows kullanan oldukça fazla bazı konular da da hak veriyorum arkadaşlarıma pahalı cihazlar da çalışan bir işletim sistemi ancak emin ol mümkün olursa bende macOS geçeceğim.
 
Apple kar amaçlarını kazık amaçlı düşünen bir firmadır. Ruhu falan yoktur.
Ruhu olanlar, özgür yazılım geliştiricileridir.
Evet bu daha doğru bir yorum gibi. Pahalılık konusunda haklısın. Aslında şu daha doğru bir yorum. Bunlar aynı pisliğin farklı renkleri. Mavi, yeşil, turuncu. 🤣
 
Evet bu daha doğru bir yorum gibi. Pahalılık konusunda haklısın. Aslında şu daha doğru bir yorum. Bunlar aynı pisliğin farklı renkleri. Mavi, yeşil, turuncu. 🤣

Şimdi şöyle bir durum var pazara çok geniş hakimler, oyun yazılım falan filan, ancak özellikle Windows 8'den sonra daha birkaç sene demeden Windows 10 yüklediğim de pişman oldum amaç her yeni işletim sistemin de kullanıcıları düşük sistem de de çalışır bahanesi ile yeni cihaz almaya zorlamak, ayrıca Windows işletim sistemleri macOS göre daha çabuk çöküyor bunun en büyük örnekleri virüsler ile sisteme daha bir sene demeden format atmak her türlü zararlı yazılıma açık olan don yaması gibi bir şey Windows şimdi arkadaşlar tabii ki açtığım konuyu eleştirecek ülkemizde senelerdir pazara geniş alan da sahip ve her cihazda rahatlıkla yükleniyor birçok bilgisayar markasına öncülük ediyor ama şöyle bir düşünen var mı Windows 10- 11'den sonra 12 - 13 versiyonlar da acaba kaç senede bir cihaz değiştireceğiz sana söyleyeyim belki 2 sene bile demek devamlı bizlere cihaz almaya zorlayacak Windows bu gidiş de, mobil sektöründe de ne kadar hantal biri olduğunu gösteren Windows Phone işletim sistemleri çabuk bitti, iPhone 5 mesela ben 10 sene kullandım hala kullanıyorum tabii elbet de artık birçok uygulamayı kaldırmıyor ama idare etti bizi kim ne derse desin Bill Gates denilen hırsız ve karanlık güçlerin oyuncağı gözlüklü asla rahmetli steve jobs un eline su dökemez.
 
İkisini de kullanan biri olarak macOS kesinlikle Windows'tan daha iyi değil kendince artıları var mı var ama böyle saçma düşünülmüş bir işletim sistemi olamaz. Windows'tan o kadar ekşisi var ki. Bir uygulama silince nasıl arkasında temizlenemez (temizleme uygulamaları kullanılmasına rağmen) bu kadar kalıntı bırakabilir mesela anlamış değilim. Pratiklikten uzak bir işletim sistemi. Sistem kaynaklarını kullanımı estetiği ve bazı küçük özellikleri dışında macOS kesinlikle Windows'tan daha iyi değil.

Fikrimce.
 
Optimize edilmiş bir şekilde geliştirilen kod ve üretilen cihaz ile doğru orantılı. Windows'de bunun olabilmesi için örneğin 11 sürümünün yıllarca güncelleme alması gerekiyor ki adamların bu ekosisteminde 20 yılda geliştirse pek düzelmez. Milyarlarca cihaz var ortada, Apple'da ise toplasan 20 tane anca var.
 
Optimize edilmiş bir şekilde geliştirilen kod ve üretilen cihaz ile doğru orantılı. Windows'de bunun olabilmesi için örneğin 11 sürümünün yıllarca güncelleme alması gerekiyor ki adamların bu ekosisteminde 20 yılda geliştirse pek düzelmez. Milyarlarca cihaz var ortada, Apple'da ise toplasan 20 tane anca var.

Tabii bazı yorumları teknik bilgim eksikliğinden dolayı pek anlamadım ama şöyle bir örnek verebilirim abi Windows özellikle Windows 10'dan sonra iyice kastı Windows 10 ve W11 geçişlerinde yeni cihaz almaya zorluyor. Windows 10 sürümleri çıktığında benim cihazıma uyumlu olduğu söylenmişti tabii ben HDD eski disk kullanan biri olarak aldandım Windows 10 bir süre kullandım pişman oldum Microsoft müşteri temsilcisi bana Windows 10'nu rahatlıkla yükleyeceğimi söyledi ama ben yükledikten sonra cihazımın yorulduğunu fark ettim elbet de şimdi SSD taktırdığımda Windows 10 kullanabilirim ancak bu kadar hantallığa da gerek yoktu ben bildim bileli Windows cihazlar çökme virüslerine kapıldıklarında format attırma olayları bayağı bir skandaldı birçok PC tamircileri format işinden bayağı para kazanıyorlardı ancak tabii W7 efsaneydi her cihazda rahatdı ama çökmenin de tek adresiydi bir virüse yakalansın hemen format, yani özetle Windows ucuz cihazlarda çalışabilir pazar ağına çok geniş sahip olabilir, oyun konusunda MacOS'dan iyi ancak genel olarak macOS her şeyde sağlam bir temeli vardı her versiyon güncellemesinde kullanıcılarına zahmet vermiyor bağlı olduğu cihazlarda yıllarca idare ediyordu saçma sapan hack programları ya da Full crack programlarla beleşe yazılım programı üreten yazılımlara kendi işletim sisteminde izin vermiyor yani kullanıcılarını zararlı yazılımlara karşı macOS daha iyi koruyor.
 

Geri
Yukarı