Elektronik ASUS TUF GAMING FULL HD 165 HZ Monitör 3099 TL!

Kayzıy

Hectopat
Katılım
7 Temmuz 2020
Mesajlar
750
Çözümler
1
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben insanların panel takıntısını anlamıyorum. TN, VA ve şu an IPS panel kullanan biri olarak söyleyebileceğim tek şey TN panel bir tık daha nasıl denir renkleri düz yani kötü değil ama çok fazla canlı da değil. Onun dışında IPS ve VA arasında aman aman bir fark yok. Ghosting, ölü pixel, ışık sızması her monitörde olabilecek sorunlar. Kaldı ki bu fiyatlara 165Hz monitör ve gerçek 1ms özelliği, Premium FreeSync, Shadow Boost, hoparlör ve ekranı yukarı aşağı, sağa sola döndürme vb özellikleri de bir arada bulmak zor.
Yukarıdaki Acer kalitesi hakkında bilgim yok özellikleri ASUS'a yakın sayılır fakat bana ASUS daha iyi gibi geldi. Sadece panele bakılıp biri iyi biri kötü denmez bence fiyata baktığımızda da aralarında 200 TL var. Bütün bunlar benim şahsi görüşüm ben böyle düşünüyorum yani eğer 2500TL civarı param varsa biraz daha zorlar üstteki Acer'ı alırım ama para sıkıntısı yoksa ya da 3000TL civarında ise 100TL daha koyar ASUS'u alırım. ASUS fanı değilim daha önce ASUS bir ürünüm de olmadı aksine Gigabyte fanıyım :) Anlayamadığım neden panellere böyle çok takılıyor insanlar. Başka başlıklarda örneğin kulaklıklarla ilgili konularda konu sahibi şu kulaklığı alacağım kullanan bilgi verebilir mi diyor başkaları geliyor onu alacağına 200 daha koy bunu al öbürü geliyor 200 daha koymuşken şunu al deyip kendi hayallerini, istek ve arzularını dayatıyorlar gibi geliyor bana. Mesela bir arkadaş da bu paraya Curved alınır demiş. Neden? Belki Curved sevmiyor alacak olan kişiler yada 2k çözünürlük de sevmiyor olabilir sistemi kaldırmıyor da olabilir:). Bence önemli olan sunulan ürünün ve ona alternatif olarak sunulan ürünlerin özellik karşılaştırma ve kıyaslamaları yapılarak değerlendirilmeleri gerek. Sadece 'VA panele o para verilmez, IPS daha iyi(kime göre neye göre), o fiyata Curved varken düz monitör alınmaz' gibi yorumlar bence çok anlamsız. Buna benzer yorumlar her başlıkta var ne yazık ki bende burada patladım :) bunlar benim görüşlerim amacım insanları suçlamak ya da kırmak değil ama bir konuda yorum yaparken nedeni Niye'si ile açıklamak gerek ve herkesin zevkinin bir olmadığını ya da bu konuyla alakalı herkesin renkleri aynı canlılıkta görecek sağlıkta olmadığını veya aradaki farkı çok anlamadığını, düz yahut Curved sevip sevmediğini düşünmek gerek bence.
 
Ben insanların panel takıntısını anlamıyorum. TN, VA ve şu an IPS panel kullanan biri olarak söyleyebileceğim tek şey TN panel bir tık daha nasıl denir renkleri düz yani kötü değil ama çok fazla canlı da değil. Onun dışında IPS ve VA arasında aman aman bir fark yok. Ghosting, ölü pixel, ışık sızması her monitörde olabilecek sorunlar. Kaldı ki bu fiyatlara 165Hz monitör ve gerçek 1ms özelliği, Premium FreeSync, Shadow Boost, hoparlör ve ekranı yukarı aşağı, sağa sola döndürme vb özellikleri de bir arada bulmak zor.
Yukarıdaki Acer kalitesi hakkında bilgim yok özellikleri ASUS'a yakın sayılır fakat bana ASUS daha iyi gibi geldi. Sadece panele bakılıp biri iyi biri kötü denmez bence fiyata baktığımızda da aralarında 200 TL var. Bütün bunlar benim şahsi görüşüm ben böyle düşünüyorum yani eğer 2500TL civarı param varsa biraz daha zorlar üstteki Acer'ı alırım ama para sıkıntısı yoksa ya da 3000TL civarında ise 100TL daha koyar ASUS'u alırım. ASUS fanı değilim daha önce ASUS bir ürünüm de olmadı aksine Gigabyte fanıyım :) anlayamadığım neden panellere böyle çok takılıyor insanlar. Başka başlıklarda örneğin kulaklıklarla ilgili konularda konu sahibi şu kulaklığı alacağım kullanan bilgi verebilir mi diyor başkaları geliyor onu alacağına 200 daha koy bunu al öbürü geliyor 200 daha koymuşken şunu al deyip kendi hayallerini, istek ve arzularını dayatıyorlar gibi geliyor bana. Mesela bir arkadaş da bu paraya Curved alınır demiş. Neden? Belki Curved sevmiyor alacak olan kişiler ya da 2K çözünürlük de sevmiyor olabilir sistemi kaldırmıyor da olabilir:). Bence önemli olan sunulan ürünün ve ona alternatif olarak sunulan ürünlerin özellik karşılaştırma ve kıyaslamaları yapılarak değerlendirilmeleri gerek. Sadece 'VA panele o para verilmez, IPS daha iyi(kime göre neye göre), o fiyata Curved varken düz monitör alınmaz' gibi yorumlar bence çok anlamsız. Buna benzer yorumlar her başlıkta var ne yazık ki bende burada patladım :) bunlar benim görüşlerim amacım insanları suçlamak ya da kırmak değil ama bir konuda yorum yaparken nedeni Niye'si ile açıklamak gerek ve herkesin zevkinin bir olmadığını ya da bu konuyla alakalı herkesin renkleri aynı canlılıkta görecek sağlıkta olmadığını veya aradaki farkı çok anlamadığını, düz yahut Curved sevip sevmediğini düşünmek gerek bence.

Bir kere IPS panel kime göre neye göre iyi demişsiniz görüntü ve renk kalitesi kişiden kişiye değişmez ben kötü olanı seviyorum demek mantıksız ve TUF monitörlerde ghosting var bu monitörü çoğu kişi FPS oyunu oynamak için alıyor ama ghosting olunca 75Hz alın daha iyi 100TL fazlaya Curved var dedim tamam Curved sevmiyorsun IPS var tamam IPS de sevmiyorsun arkadaş atmış orada Acer var git onu al VA panele özellikle TUF olunca 3K'den yukarı verilmez.

Hocam bir de o yazıyı yazmaya üşenmedinizmi ya ben bunu yazarken canım çıktı.
 
Daha geçen ya aldım ve gayet memnunum,3000 liraya 1ms ve 165 Hz bulmak zor zaten panel için de monitörü kötülemeye gerek yok, gayet fp ürünü...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı