Türk oyunculara değer vermeyen oyun firmaları

Konu sahibi eklememiş, ben ekleyeyim dedim. Ubisoft+ Afganistan ve Pakistan'da bile varken Türkiye'de yoktur. Bu firma açık bir şekilde Türk düşmanıdır. Bunun şimdi oyun satın almayla ne alakası var? Ubisoft yıllardır Türkiye'de satış yapıyor ve Türkiye'de büyük bir pazarı var. AAA+ oyun bandında en uygun fiyatı kendileri verse de bize karşı olan düşmanlıklarını sürdürdükleri sürece de pek bir anlamı kalmıyor.
 
Evet arkadaşlar şimdi alttaki konumda korsan oyun oynamakta sorun yok, para veren enayidir diyenlerin serzenişlerini göreceğiz. Tabii ki istisnalar mevcut ancak üyelerin çoğunluğu maalesef hem homofobik hem de korsansever.
Korsan oyun oynamanın otobüse kaçak binmekle eş değer olduğu gerçeği

Bu bakış açısı çok saçma. Ben zengin bir adamım. Gayet oyunları orijinal alıyorum. Steam kollektör yapmaya çalısıyorum ama korsan oynamak zorunda kalan insanları boyle yargılamakta mantıklı degil bence.
 
Türk oyuncularına değer verilmemesinin oyunu korsan oynayanlarla alakası yoktur. Sosyal medya da gezinirseniz çoğu kesimin oyunu paşa paşa satın aldığını paralar yağdırdığını görebilirsiniz. CD Project, Sony gibi Türkleri düşünen şirketler çıkmadığı sürece korsana devam.
 
Ubisoft, Activision ve EA. Üçüde Türkiye'de düşündüğün kadar satmıyor. Ubisoft yılların markası ama orta okul zamanlarımdan beri Ubisoft'un oyunlarını orijinal oynayan tanıdığım insan sayısı iki elimin parmaklarının sayısını geçmez. Çok fazla insanla tanıştığımı ve oyun sohbeti yaptığımı belirtmeme gerek olduğunu düşünmüyorum. Bir firma olsam, satmadığım yere dil desteği getirme zahmetinde bulunmam.


Ubisoft mesela R6'ya Türkçe dil desteği getirdi. Sebebiyse Türkiye'de çok oyuncuları olması. AC: Valhalla'da bu dil desteği yok. Tanıştığım AC:Valhalla orijinal satın alıp oynamış sadece 1 kişi var. Kalanı ya korsan oynamış yada arkadaşlarından oynamış. Bir hesapta 6 kişi Valhalla oynamışlar. Yani :D. Ki 10-15 kişiyle konuşmuşumdur herhalde bu Valhalla muhabbetinde.

Aynı şey COD oyunları içinde geçerli. PC'de kaç tane orijinal oyuncusu var COD'un? MW2'yi o zaman herkes internetten oynuyordu. NFS'leri herkes internetten oynuyordu. Türkiye'de orijinal oyun kültürü yoktu. Hatırlıyorum yani o dönemi net bir şekilde. Dayım bile korsan oynuyordu COD oyunlarını. Orta okulda ben bile korsan oynamıştım o dönem oyunları. Beraber Warframe oynadığım klandaki abiler ve yaşıtlarım bile yeni eski pek çok COD oyununu korsan oynamıştı.

Türkiye'de şöyle bir düşünce var; Eğer arka arkaya çıkan bir yapım varsa, yada sadece hikayeliyse oturalım korsan oynayalım. 15-20 saat oynayacağım bir şeye para vermek anlamsız. Bu düşünce yapısı hala devam ediyor. Artık kendilerince buna anlam yüklemeye başladılar. Oyunlar çok pahalı diye korsan oynuyoruz diye aklıyorlar. Sanki oyunlar ucuzken korsan oynamıyorlarmış gibi artık bunun arkasına saklanıyorlar. Ben olsam bende bu ülkede oyunlarımı Türkçe dil desteği ile çıkarmam. Çıkaran firmalara helal olsun, gerçekten. Fakat çıkartmayan firmalara bir şey deme hakkımız olduğunu sanmıyorum.

Yine korsan severler tarafından dislike yağmuruna tutulacağım gerçi :D. Forumda bu tarz düşüncelerim yüzünden pek sevilmiyorum gibi ama. :D
 
Türkçe dilinin desteğinin olmaması garip mevzu.
Korsanla ilgili olduğunu pek düşünmüyorum nedense, korsan oynayıpta dil desteği olan ülkeler var sonuçta.
Elbette firmalar isterse yapar ama benim demek istediğim orijinal oyun almayıp buna rağmen firmayı Türkçe dil desteği çıkarmadığı için suçlamak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Türk Lirası'nın değersizliğine ve düşük alım gücüne çözümü firmalardan beklemek yerine verilen kararlar ile sağlamak gerekiyor.

Ayrıca bu konuda da olduğu gibi ''Türkçe dil desteği getirilmediği sürece korsana devam!'' yazan tipler olduğu sürece Türkçe dil desteği beklemeyiniz.
 
Ekonomik gücümüz düştü, düşmeden önce de birçok kişi 10K-20K'lık sistemlerde korsan oyun oynuyordu. Aşağıdaki haberi bir okuyun, ondan sonra konuşmak en iyisi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı