Satılan 3D figürler pahalı mı?

sentenz

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
25-30 cm figürler 1000-1500 arası gidiyor, sizce pahalı mı? Yazıcım hiç olmadı, almayı düşünüyorum. Yani 1 filament rulo 600-700 TL sanırım, kaç figür çıkarabiliyor ortalama.

Son düzenleyen: Moderatör:
25-30 cm figürler 1000-1500 arası gidiyor, sizce pahalı mı? Yazıcım hiç olmadı, almayı düşünüyorum. Yani 1 filament rulo 600-700 TL sanırım, kaç figür çıkarabiliyor ortalama.

İşçiliğe bağlı, filamentin kilosu ortalama 500TL ve 1 kg filamentden onlarca figür çıkabiliyor ama figür işinin asıl kısmı boyama.

Bende kendi çapımda 3D baskılar yapıyorum. Bazı yazıcılar tek renk basabiliyor. Bu tür yazıcılarda renkli baskı almak zor olduğu için boyama yapmak gerekiyor ve boya bazen can sıkıcı olabiliyor. Çünkü katman izleri veya birleştirme izleri belli oluyor. Ayrıca her ürün aynı ayarlarla basılmıyor. Dün yaptığım saksıyı çöpe attım, yazıcıda birkaç ayar yaparak sorunsuz bastım mesela. Bir de filamentler çok da ucuz değil. Figürler çok detaylıysa ve tek parça halinde basılmıyorsa fiyata da etkisi oluyor. Bir de çoğu ürünün basılması uzun sürüyor.

Bende figür yapıyorum ama henüz satmaya başlamadım biraz biriksin öyle koyacağım çünkü boyamak çok meşakkatli.

Dosya Ekleri

• IMG_1101.jpg
    IMG_1101.jpg
    182,1 KB · Görüntüleme: 61
  • image (1).jpg
    image (1).jpg
    156,1 KB · Görüntüleme: 69
  • image.jpg
    image.jpg
    150,6 KB · Görüntüleme: 65

Technopat Haberler

Yeni konular