Intel 13. nesil neden çok pahalı?

Ben olsam i9 13900 KF yerine üstüne 1000 TL daha verip i9 13900K alırdım.
Dahili grafik birimi olduğundan. Ekran kartsız çalıştırabilirdim. Sorun olduğunda ise ekran kartını çıkarıp test ederdim, görüntü geliyor mu diye. Yani daha sağlıklı.

Hocam ona 1000 lira vereceğine elinde hiç eski ekran kartı yok mu? Herhangi bir ekran kartı bile dahili grafik biriminden iyi iş çıkartır. Gereksiz masraf bence.
 
Arkadaşlar kendimce bir Excel listesi hazırladım. MSRP fiyatını güncel kur olarak çeviriyor bu nedenle çıkış fiyatı ile ülkemizde satılan fiyatı kıyaslama şansım oluyor.

Eki Görüntüle 1551391

Satış kar oranı: Aslında burası satan kişinin karı değil kesinlikle. MSRP fiyatı üzerine vergi, kar eklenince ne kadar fark oluşmuş bunu hesaplıyorum. Benim normal hesaplamalarıma göre %15 ila %18 fazlası normal satış fiyatı olması gerekiyorken şu anki hal ortada.

En cazip model 13700KF gibi duruyor.
Fikirlerinizi bekliyorum. Intel mi AMD mi toplamalıyım?
Hemen gelecek sene olmasa da 3-4 sene sonra işlemciyi değişebilirim ancak AMD AM5 soket desteklese bile ilk çıkan AM5 anakartı 4 sene sonra kullanabilecek miyiz? Bence hayır.
Yeni teknoloji = Daha fazla para. AMD Ryzen toplayabilirsiniz. Intel bazenleri sorun çıkartıyor diye duydum.
 
Yeni teknoloji = Daha fazla para. AMD Ryzen toplayabilirsiniz. Intel bazen sorun çıkartıyor diye duydum.

Hocam 7000 serisi fiyatlara baktınız mı hiç? Fark %15 en babasında %20'lerde. Intel ise %25-30'larda geziyor. Neden çok pahalı diye bu yüzden sordum. AMD'de artık çok satılıyor.
 
İçlerindeki önbellek miktarları, çekirdek sayısı, yapılan testlerdeki başarı oranları vs. etkiliyordur fiyatlarını diye düşünüyorum. Ben genelde hep AMD sistem kullandım. Sadece 1 kez intel kullanmıştım o bilgisayarım da baya sorunluydu. AMD öneriyorum ben.
 
Şu an için DDR5'e geçmek pek mantıklı değil.
AMD tarafından söz edecek olursam henüz tam optimize değil işlemcileri ve 7950x3D gibi oyunlar için top seviye işlemciler ortaya çıktığında DDR5'e geçmek mantıklı gelebilir.
Bunu da bekleyip görmemiz gerekli.
7900x3D'nin çıkış fiyatının 15bintl TR piyasasında satış fiyatının 16-17 bin TL civarında olmasını bekliyorum.
7950x3D'nin çıkış fiyatının 19-20 bin TL TR piyasasında satış fiyatının da 22 bin TL civarında olmasını bekliyorum.

Çoğunlukla 7900x3D tercih edilecektir.
Ocak ayında gelecek bu işlemcileri beklerken aynı zamanda AMD 7000SERIes işlemcileri için gerekli optimizasyonları da yapacaktır ve net bir cevap alabiliriz ocak ve şubat ayında asıl performanslarını görebiliriz diye düşünüyorum.

Hocam 7000 serisi fiyatlara baktınız mı hiç? Fark %15 en babasında %20'lerde. Intel ise %25-30'larda geziyor. Neden çok pahalı diye bu yüzden sordum. AMD'de artık çok satılıyor.
Amd'nin yakalamış olduğu çıkış bizler için çok iyi.
Rekabet olması çok iyi birşey.
TR piyasasında HER ÜRÜN için %20-30 kar farkı vermemiz çok kötü bir durum.
İşlemcisinden Anakartından Ekran kartına vb...
 
Direkt RAM'in arkasındaki etiket bu arada. RAM'in kutusundaki etiket değil.
dostum kusura bakma ramlerin fotosunu anca çekebildim :)
Bu ram ile kaç mhz'a çıkabilirim sizce?
ram.jpeg
 

Yeni konular

Geri
Yukarı