Fonksiyon yapamıyorum

Matematik konu anlatımı dinleyerek yapılmaz. Bol bol soru çözmeniz lazım. 10. sınıfta fonksiyonlar en sevdiğim ve en iyi yapabildiğim konuydu. Rehber matematik gayet iyi bir kaynak siz soru çözmeye çalışın.

Temel matematik kaynağım yok soruları nereden bulabilirim?

Ya arkadaş yeter cidden. Bizim matamatikçi 1.sözlüsünü sınav yaparak alıyor 10 soru soracak 3 tanesi kombinasyon, 7 tanesi fonksiyon. Fonksiyon hakkında gram bilgim yok. Fonksiyonda grafikler falan var o bir tık iyi ondan sonrasıda iyi. Şu an birim fonksiyondayım çalışıyorum ve birine 0 birine 1 vermiş ne yapıyor kendi kafasına göre anlamış değilim (10.sınıfım)

Geçmiş olsun hocam bizim öğretmen soruları 20 soruluk çalışma kağıdı olarak veriyor ve onların içinden soruyor.
 
Bizim zamanımızda Esen yayınlarının 10.sınıf fasikül seti vardı. 11'de de kullanmıştık. Onlar konuyu öğrenmeme çok yardımcı olmuştu. Daha sonrasında esen üçrenk soru bankasını çözmüştüm. İleriki senelerde de Apotemi'nin fonksiyonlarını sindirmiştim. Pek fonksiyon sorusu kaçırmazdım. Apotemiye çok gerek yok ama üstteki bahsettiğim ikili bence sınavların için yeter de artar. Sırf video izleyerek matematik yapamazsin. 10.sınıfta ben de video izleyerek çalışıp 40 almıştım. Diğer sınav sadece soru çözerek ve yapamadıklarımı işaretleyip sınava kadar neden yapamadığımı anlayarak 90 almistim. Videolu çözümlerin olmaması da bir bakıma iyi. Soruyu çözene kadar cebelleşiyorsun, aklına gelebilecek her şeyi yapıyorsun ve yaptığında ise verdiği haz çok iyi oluyor. :D
 
Hocam birkaç soruyu seçip öğretmeninize götürüp onunla beraber çözün. Aslında zor soruların temeli de basit sorulara dayanıyor.
 

Geri
Yukarı