Steam fanboyluğu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu saçmalık çarpı 1000. firmanın umurunda değilsin. Senin vermediğin 100 liranın bir önemi yok. Firma istediği kazancı istediği şekilde ediniyor. Sen de oyunu oynamadığınla kalıyorsun. Millet yalayıp yutmuş sindirmiş sen boş. Bu anlaşılmaz bir fanboyluktur işte.

Steam fanboyu olabilirim ama sebebide Epic'in arayüzü ya bir tane uygulama indireceğim uygulamaya yanlışlıkla bassam bile indirrme duruyor duraklat tuşu niye altta var o zaman? Ek olarak indirmeden önce kaç GB olduğunu göremiyorum. Ben başaramamışda olabilirim ama Steam'de bunlar daha açık bir şekilde zaten bende indirimlerde sadece oyun alan biriyim.
 
Bizim 100liralarımız zaten insanların umrun da değil bu konu yurt dışı için de geçerli Steam Epic Games gibi bir platfrom olsaydı hiçbir firima o kadar komisyon kesen bir yere oyunlarını koymazdı herkes kendi lahuncerin de satış yapardı komisyonsuz. Yani buna marka bağımlılığı gibi bir şey diyebiliriz ve bu ben dahil çoğu insan da böyle bunu yargılayamazsınız.
 
Hocam bazı insanlar görünüşe önem veriyor. 20-30 TL verip Steam'den almak benim için de daha iyidir. Fakat 100 lira fazla da verilmez. 20-30 TL'de koleksiyon kartları, atölye vs. için veririm.
 
Hocam bazı insanlar görünüşe önem veriyor. 20-30 TL verip Steam'den almak benim için de daha iyidir. Fakat 100 lira fazla da verilmez. 20-30 TL'de koleksiyon kartları, atölye vs. için veririm.
Bazı oyunlar için geçerli sadece Steam'den alırım ben de. Mesela HOI4 ve EU4 gibi oyunlar için Steam daha mantıklı. Fakat örneğin Hades diyelim. Misal veriyorum. X yerde 30 TL. Steam'de 40 TL. Gider X yerinden alırım.
 
Steam fanboyluğunun tek sebebi: Millet kütüphaneme baksın ve beni övsün. Kimse buna karşı çıkamaz. İnsanın yapısında bu var. Övünülmek. Normal bir şey. Ama parasıyla kendisine değer vermesi. İşte bu normal değil. Zavallılık.

Siz ne düşünüyorsunuz?
Oyuncuların ısrarla Steam'de kalmalarının sebebi çok basit: Oyunları tek bir çatı altında toplayabilmek. Bir oyun için başka platforma, diğer oyun için bambaşka platforma gitmek hiç hoş bir deneyim değil.

Üstelik yıllardır bölgesel fiyatlandırma ile Steam'in çok ekmeğini yedik. Resmen Steam, Türk oyuncu miktarına doğrudan katkı sağladı. Her oyun dolar kuru ile artıyor olsaydı burada halen Torrent'i konuşuyor olurduk. Yani bize olan katkılarından dolayı bir minnet borcumuz var.

Ara yüzü sade, mağazası iyi, profil özelleştirmeleri çok hoş, optimizasyon harika. Steam'den herhangi bir şikayetim yok benim.
 
Millet kütüphaneme baksın ve beni övsün.

Millet zerre kadar umurumda degil sahsen. Kütüphanemin hep bir arada olmasini istiyorum. Özellikle seri olarak aldigim bir oyunun diger bir oyununu baska platformdan almak hosuma gitmiyor.

Neden? Topluluğu iyiymiş.

Aynen öyle. Tek bir tikla oyun modlarina, rehberlerine ve sorun cözümlerine ulasabiliyorum.

Firmanın umurunda değilsin.

Yanlis. Sirket olarak her müsteriyi umursamak zorundasin. Öyle olmasaydi Steam'e rest ceken sirketler geri gelmezdi. Bunun en son örnegi Ubisoft.
 

Geri
Yukarı