Assassin's Creed: Valhalla alınmalı mı, alınmamalı mı?

fatih murdock

Kilopat
Katılım
18 Nisan 2019
Mesajlar
1.788
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba. Bugün ilk defa bir oyun için kullanıcı deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım.
Assassin's Creed Valhalla Steam üzerinde indirimsiz 600 TL indirimli ise 200 TL olarak şu an satışta ve alınabiliyor.
Oyunu aslında konu atmosfer vs olarak değil de hem fiyatının hakkını veriyor mu hem de Türkçe yama olmadığı halde Steam üzerinden bu kadar pahalı satılmasını eleştireceğim.
Oyun grafik olarak atmosfer olarak gayet güzel görünüyor ancak deneme sürümü üzerinden oynadığım 4 saatlik oynanışa göre hikaye olarak nedense beni çok içine çekmedi ancak yine de oynanır.
Sistemim 16 GB RAM 5600H ve RTX 3050 (4 GB) ile bu oyunu orta yüksek ayarlarda denedim. İlginçtir ki oyunu 45 ile 90 FPS arasında oynadım. Mekandan mekana FPS değişti ve stabil değildi. Bir dövüş sırasında 80 FPS alırken başka bir dövüş sırasında 50 FPS civarı aldım ve optimize olarak çok iyi olmadığını düşünüyorum. ( benim gibi özellikte olan cihazlar için)
Diğer bir konu ise Ubisoft'un her oyununu özellikle Türkiye de alıp oynayan insan sayısı hiç de az olmaığını düşünüyorum ve buna rağmen yıllarca oyunlarına Türkçe yama getirmediler. Şimdiden söyleleyim ben bunun korsanla Torrent'le çok alakası olduğunu düşünmüyorum ancak etkisi de tabii vardır.
Genel olarak Ubisoft'un bence indirimsiz oyunları alınmaz hatta alınmıyorda :) bu sebeple böyle bir fiyat politikası ile üstüne üstlük Türkçe olmadığı halde ben Steam üzerinden çok satın alınacağını düşünmüyorum. Çünkü ayın oyun hatta DLC'leri ile birlikte hem Epic de hem de Ubisoft'ta 150-200 TL'ye satılıyor. Kısaca Steam'den bu fiyata almak - her ne kadar bende Steam'ci olsam da- inanın pek mantıklı değil.
Son olarak oyunu oynamak isteyen ve hangi ayarda kaç FPS veriyor diye merak edenler için sadece;
Detay seviyesi orta ve diğer ayarlar yüksek olacak şekilde ( en yüksek veya Ultra değil) ortalama 50 60 FPS alınabiliyor ve grafik kalitesi de bu ayarda güzel görünüyor.
Benim laptop VRAM limitini aşmadığım halde hepsini yüksek ayara alınca otomatik 30 FPS'e kadar düşüyor nedense tam anlayamadım.
FSR desteği de oyunda var ancak sürümü ya 1.0 ya da bu oyunda iyi çalışmıyor. Çünkü Ultra kalite de bile görüntü çok hoş değildi.
FSR açık ve kapalı iki fotoğrafta paylaşıyorum. Umarım inceleme yararlı ve objektif olmuştur.

Ekran Görüntüsü (167).png

Ekran Görüntüsü (168).png
 
Türkçe dil konusunda katılıyorum, oynanabilir bir oyun kötü değil iyi de değil. Ama sağolsun lar Türkçe Yama çıkaran arkadaşlar sayesinde Türkçe oynayabiliyoruz. Şuan ubisoftta arkadaşın dediği gibi indirimli şekilde 45 liraya geliyor, ama eğer indirim olmasa vereceğim en fazla 100 lira olur.
 
Bu oyunu DLC paketleri hariç %100 bitirdim ve yaklaşık 170 saat oynadım. Arkadaşın dediği gibi Viking temasını seviyorsan çok güzel bir oyun. Ben başından kalkamadım. Oyunu bitirmemin üstünden yaklaşık 1 yıl geçti, geçen gün DLC paketlerini de aldım. İnşallah onları da %100 yapacağım. :)
 
Türkçe dil konusunda katılıyorum, oynanabilir bir oyun kötü değil iyi de değil. Ama sağ olsunlar Türkçe yama çıkaran arkadaşlar sayesinde Türkçe oynayabiliyoruz. Şu an Ubisoft'ta arkadaşın dediği gibi indirimli şekilde 45 liraya geliyor, ama eğer indirim olmasa vereceğim en fazla 100 lira olur.

Türkçe yamayı paylaşabilir misiniz?
 
Eski Assassin's oyunlarını oynamış ve sevmiş biri olarak bu oyunun yeni tarzından nefret ettim açıkçası. Origins'i de aldım oynadım Odyssey'i de oynadım yok abi oyunlar çok ham. Yapımcılar RPG yaşayacağız diye öyle kasmışlar ki kendilerini oyun saçma sapan bir şey olmuş. İki oyunu da 10 15 saat oynayıp saldım. Bu yüzden Valhalla'yı asla almazdım.
 

Geri
Yukarı