Mikrofondan dip ses fazla geliyor

Cage00

Kilopat
Katılım
25 Eylül 2017
Mesajlar
213
Çözümler
2
Yer
Samsun
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: ASUS Z690-A
İşlemci: Intel Core I9-12900K
Ekran Kartı: Msı Geforce Rtx 3070
Ram: G.Skill Trident Z5 RGB 64 GB CL36
Ssd: Samsung 980 PRO 1TB 7000/5000
Monitör: ViewSonic 32 VX3211-2K-MHD IPS
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Serbest
Profil Kapağı
1522237053
Merhaba,

Yine üst düzey ve garip sorunlarla karşınızdayım :)

Şimdi elimde ''Spekon EC-21U'' mikser, Mtrack Duo Ses Kartı, Shure SM7B Dinamik Mikrofon, Snopy Sn-O3P ve Presonus HD9 kulaklık var.

Sorunum şu şekilde;

+ Adobe Audution yazılımından kayıt aldığımda dip ses alıyorum ( Shure sm7b mikrofonumun bunu çok az sağlaması gerekiyor )
+ FL Studio yazılımından da üst düzey bir dip ses alıyorum.
+ Studıo One yazılımını hiç sormayın helikopter var sanki ve çatışma altında borazan da birlikte çalıyor gibi ( Gerçekten Enteresan )
+ Audacity de yine Audition gibi dip ses alıyor.
+ Obs yazılımıyla kayıt aldığımda da yine dip ses geliyor ( Gürültü Azaltma gibi filtreleri ekleyince düzeliyor )
+ Krisp ve Steel Series GG yazılımlarını kullanmayı denedim ve inanılmaz bir şekilde çakıştıklarını düşünüyorum. İstediğim verimi alamadım.
+ Zamanında 200 tl vermiş olduğum ''Snopy Sn-O3P'' Youtuber mikrofonundan ses kartı olmadan bile çok güzel ses alıyorum.
+ Hatta Shure SM7B mikrofondan bile daha iyi bir ses. Gerçi online olarak kayıt aldığımda Shure sm7b den de güzel kayıt alabiliyorum.
+ Sorunun kaynağını bulmak için denemediğim şey kalmadı.

Bilgisayarın fanından da gelmiyor ses ve kasanın kapağı kapalı, fan sesi neredeyse duyulmuyor bile.
Odam ise 16 metrekare kare bir odadır.

AMAÇ:

( Ben bu filtreleri kullanmadan verimli bir ses almak niyetindeyim. )
( Temiz bir şekilde ''Podcast'' Yapmak için bu yatırımı yaptım )
( Attan inip Eşeğe binmek istemiyorum )

Kesinlikle bozuk olduğuna karar verdiğim cihaz ''Mtrack Duo Ses Kartı'' dır.
Hiç bir şekilde dip ses almadığım seçenek ise ''tarayıcıdan - online ses kayıt sitesinden gürültüsüz ses almam'' dır.

Güncel Olan Sürücüler;

+ Windows Update ile sürekli güncellemeleri kontrol edip güncelliyorum.
+ Nvidia Grafik ve Ses Sürücüleri
+ Realtek Audio Driver'ı en son kullanılabilir sürüme güncelleştirildi. ( İnter Driver Sport Assitant yazılımında tüm sürücüler güncel ibaresi var )
+ Alakası yok ama Bios'u da güncelledim.

Mikrofonun nasıl güzel ses verdiğine bir bakın.
( Sertap Erener'in Sesini Zaten Anlatmaya Gerek Yok )

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

0:56 - 1:55 dakikalarında çalgı yokken ve varken nasıl hala mükemmel bir ses çıktığını görmenizi isterim.

Sorular;

+ Acaba Sertap Erener ve Diğer Yabancı Sanatçılar, Youtuberlar bu mikrofonu kullanırken başka bir cihaz mı kullanıyorlar?
+ Videoda herhangi bir cihaz göremiyorum ama Reverb efektini kullandıkları cihaz mı her neyse belki o cihazdan gerçek zamanlı dip ses temizliği yapıyorlardır diye düşündüm.

+ Benim sorunum tam olarak nedir? Mikrofonda bir sorun olduğunu düşünmüyorum, ses kartında sorun olduğunu düşünüyorum. ( GARANTİYE GİDECEK )
+ Yazılımsal mı donanımsal mı bir sorun var bunun tespitini yapmak için ne gibi faktörleri değerlendirmem lazım?
+ Şimdi üst düzey önerileriniz varsa ve denemedik bir şey bıraktıysam benimle paylaşırsanız sevinirim.

@Recep Baltaş
@Ali Güngör
@Yener K.
@BERWAR
@Murat5038

Yazılımsal, anakart ve donanımla ilgili bir sorun olabilir mi diye sizi etiketledim.
Kusuruma bakmazsınız umarım.

Mikser'den bilgisayara bağlanan 3.5 mm ve 6.5 mm Jak kablosu satın aldım ve onda da bir sıkıntı olmadığını test ettim.
Topraklama konusunda sıkıntı olabilir dediler ve bir elektrikçiye kontrol ettirdim hiç bir sıkıntı olmadığını söyledi.
XLR kablolarını değiştirdim de denedim onlarla ilgili de bir sıkıntı yok.

Ortamdaki ''Wireless'' ve sinyal karıştıracak hiç bir şey yok.
Gerçi Wireless Adaptörümü de uzaklaştırıp da test ettim.
Bir fark olmadı, bir şey değişmedi.
 
Hassas mikrofonlar çok ses alırlar, bundan dip ses ya sonra ya canlı olarak temizlenir. Dijital filtreler de konabilir. Dinlediğiniz kayıtlarda gerçek zamanlı temizlik varsa mikserden kesilmiş demektir. Eğer bunlara karşın sorun varsa ses kartı arızası mümkün ama bence sizin mikser ile filtrelemeniz gerek.
 
Hassas mikrofonlar çok ses alırlar, bundan dip ses ya sonra ya canlı olarak temizlenir. Dijital filtreler de konabilir. Dinlediğiniz kayıtlarda gerçek zamanlı temizlik varsa mikserden kesilmiş demektir. Eğer bunlara karşın sorun varsa ses kartı arızası mümkün ama bence sizin mikser ile filtrelemeniz gerek.
Shure SM7B aslında yakındaki sesleri alıyor ve kendinden etraftaki seslere duyarlılığı çok düşürülmüş. Dinamik mikrofonların da amacı yakından almaları zaten. Bazı serilerde dinamik mikrofonları davullar için kullanıyorlar. Benim bu ''Shure sm7b mikrofonu almamdaki sebep de çok iyi bir podcast mikrofonu olmasıdır.

Dijital filtre konusu biraz karışık. Dediğim gibi 200 tl lik condenser mikrofonumdan bile hiç dip ses gelmiyor denebilir. Tabii ki ses kartına ve miksere bağlamadığım sürece. Ayrıca online ses kayıt sitesinden dip ses almayıp da Daw lardan almam gerçekten çok enteresan.
Kesinlikle ses kartı sıkıntılı ''produktör'' ses mühendisi bir kaç kişiye de danıştım. Hatta Sertap Erener'in mix mastering işlerini yapan bir abimize de sordum.

O da bana paylaşmış olduğum videodaki ''Sertap Erener'' in kaydını alırken üst düzey bir Mic Amfi ( Overstayer ) kullandığını ve ürünün ne Amerika da ne de başka bir yerde satışının artık yapılmadığını, kendisi bu ürünü daha önceden yabancı ülkeden aldığını söyledi.

Mixer ile filtreleme yapılabileceğimiz bir seçenek yok.
Sadece Bas, Tiz, Mid, Delay, Gain gibi seçenekler var.
Noise Reduction gibi seçenekler yok.

Ali Abi,

Gerçekten ne yapacağımı şaşırdım.
Keşke konu ile alakalı bir videonuz olsa da izlesek de kriterleri bilsek...
 
Low Cut Filter denediniz mi?

Shure Sm7b için küfür olmaz mı Ali abi?

Bende zaten göğüs sesiyle konuşan bir adamım. Bass'ları öldürme anlamında fabfilter plugınlerini de test ettim. Bazı gerçek zamanlı yazılımlar da kullandım ama yok yine çözülmedi.

Bütün bass frekansları öldürüyor bu işlemle. Low Cut Filter çok fazla noise'e ortam gürültüsüne etkili bir filtre olamıyor diye düşünüyorum. Shure Sm7b mikrofonun arkasında da bu filtrelerden var. Low Cut, High Cut ve Flat şeklinde....

Ben dünyanın öbür ucundaki ses mühendislerine demo da gönderdim adam bana bu gürültünün bu mikrofondan çıkmasının imkansız olduğunu söyledi ve bana iyi bir ses kartı almam gerektiğini, mikser değil de ses kartı kullanmam gerektiğini, jak kablosu ile bilgisayara bağlanan değil de usb kablo aracılığıyla bilgisayara bağlanan bir ses kartı önerdi.

Bende gidip acımadan ''Solid State Logic SSL 2'' ses kartı aldım. Fakat çok gariptir ki en düşük noise oranına sahip ses kartları içinde üçüncü ses kartı olmasına rağmen yine bir hayli gürültü alıyorum.

Netd ile müzik yapan prodüktörler bile ben böyle profesyonelim, ben bilmem kaç yıldır müzikle prodüksiyonla uğraştım dediler ama onlar da çözemediler maalesef...

Gerçekten kafayı yiyeceğim :)

Tek denemediğim cihaz kaldı o da ''Cloudlifter CL-Z'' adlı Noise oranını arttırmadan gain verebildiğini iddia eden bir cihaz. Bu cihaz da Türkiye'de satılmıyor. Böyle deneme yanılmayla nereye kadar gideceğim bilmiyorum. Sonunda hepsini satıp Rode-Nt serisinden bir usb condenser mikrofon alacağım galiba :) Bu mikrofona karşı TAKINTILARIM var gerçekten çok iyi bir kaliteli kayıt alabilirim diye bu inadımdan vazgeçemiyorum.

Profesyonel anlamda yardımcı olabilecek bir tanıdığınız varsa lütfen ücreti mukabilinde beni görüştürün. Sizin şirketlerle aranız iyi ve kolunuz da uzundur diye bunu sizden istiyorum. Gerçekten şu sorunu çözebilirsem çok sevineceğim.

Şuraya olayı ''SSL 2 - Solid State Logic'' ses kartıyla ve almış bulunduğum ''Preamp'' ile sorunu çözdüğümü belirtmek isterim. Konu kilitlenebilir. Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Hocam selamlar öncelikle . Şükür ki benimle aynı sorunu yaşayan dünyada birisi varmış . Podcast için amerikadan mikrofon aldım ama birebir anlattığın şeyleri yaşıyorum sorunu tam olarak nasıl çözdün detaylı anlatma veya iletişime geçme imkanımız var mıdır yardımcı olursan çok sevinirim . (İnternetten ses kaydında sorun olmayıp programlarda dip ses çıkmasına kadar aynı sorun)
 
Hocam selamlar öncelikle . Şükür ki benimle aynı sorunu yaşayan dünyada birisi varmış . Podcast için amerikadan mikrofon aldım ama birebir anlattığın şeyleri yaşıyorum sorunu tam olarak nasıl çözdün detaylı anlatma veya iletişime geçme imkanımız var mıdır yardımcı olursan çok sevinirim . (İnternetten ses kaydında sorun olmayıp programlarda dip ses çıkmasına kadar aynı sorun)
Özel mesajlar kapalı galiba burada.
İletişim adresi atacaktım ama atamıyorum.
 
Shure SM7b için küfür olmaz mı Ali abi?

Bende zaten göğüs sesiyle konuşan bir adamım. Bass'ları öldürme anlamında fabfilter plugınlerini de test ettim. Bazı gerçek zamanlı yazılımlar da kullandım ama yok yine çözülmedi.

Bütün bass frekansları öldürüyor bu işlemle. Low cut filter çok fazla Noise'e ortam gürültüsüne etkili bir filtre olamıyor diye düşünüyorum. Shure SM7b mikrofonun arkasında da bu filtrelerden var. Low cut, high cut ve flat şeklinde...

Ben dünyanın öbür ucundaki ses mühendislerine demo da gönderdim adam bana bu gürültünün bu mikrofondan çıkmasının imkansız olduğunu söyledi ve bana iyi bir ses kartı almam gerektiğini, mikser değil de ses kartı kullanmam gerektiğini, jak kablosu ile bilgisayara bağlanan değil de USB kablo aracılığıyla bilgisayara bağlanan bir ses kartı önerdi.

Bende gidip acımadan "Solid state Logic SSL 2" ses kartı aldım. Fakat çok gariptir ki en düşük noise oranına sahip ses kartları içinde üçüncü ses kartı olmasına rağmen yine bir hayli gürültü alıyorum.

Netd ile müzik yapan prodüktörler bile ben böyle profesyonelim, ben bilmem kaç yıldır müzikle prodüksiyonla uğraştım dediler ama onlar da çözemediler maalesef...

Gerçekten kafayı yiyeceğim :)

Tek denemediğim cihaz kaldı o da "cloudlifter CL-Z" adlı noise oranını arttırmadan gain verebildiğini iddia eden bir cihaz. Bu cihaz da Türkiye'de satılmıyor. Böyle deneme yanılmayla nereye kadar gideceğim bilmiyorum. Sonunda hepsini satıp Rode NT serisinden bir USB Condenser mikrofon alacağım galiba :) bu mikrofona karşı takıntılarım var gerçekten çok iyi bir kaliteli kayıt alabilirim diye bu inadımdan vazgeçemiyorum.

Profesyonel anlamda yardımcı olabilecek bir tanıdığınız varsa lütfen ücreti mukabilinde beni görüştürün. Sizin şirketlerle aranız iyi ve kolunuz da uzundur diye bunu sizden istiyorum. Gerçekten şu sorunu çözebilirsem çok sevineceğim.

Şuraya olayı "SSL 2 - Solid state Logic" ses kartıyla ve almış bulunduğum "preamp" ile sorunu çözdüğümü belirtmek isterim. Konu kilitlenebilir. Teşekkürler.

Arkadaşım bende dipsesten kafayı yemek üzereyim focusrite ses kartı ve Scarlett mikrofon kullanıyorum ve ses seviyesini her zaman düşük tutuyorum çünkü dip sesi duyduğumda inanın ki her şeyden soğuyorum ve kapatıyorum sistemi bu sorunu çözdüğünüz için sizin adınıza gerçekten çok sevindim çok önemli bir sorun bu ve hiç kimseden tam anlamıyla bir çözüm veya yardım alamıyorsunuz bilgi kirliliği o kadar çok ki bu konu hakkında gerçekten bazen çıldıracak duruma girdim ve bir hırsla daha önceki mikrofonu kirmistim lütfen bana bu sorunu nasıl asacağım anlatır mısınız?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı