Acer 5745G Mac OS X Kurulur mu?

Ekran akıcı değilse sürücü düzgün yüklenmemiştir. İatkos Ec de Nvidia çalışacak mı peki?

Yosemite sorunsuz çalışmış: Acer Aspire 5745G

Ayrıca EC için de iATKOS EC Installation Examples burada benim bilgisayarımdan daha düşük özellikteki bilgisayarlar da sorunsuz çalışmış. Sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

Takılmaları farkedeğiniz ekran görüntüsü:
12516428_10153692862628509_1984024207_n.jpg


Bu da 15,6 inç olan ama 17 inç görünen monitör:
12721939_10153692862873509_450046510_n.jpg


Bu da Nvidia GPU driverı yüklü olmadığının göstergesi:
12833454_10153692863183509_1228914301_n.jpg


Nvidia web driver yüklenmiyor nasıl olacak bilmiyorum. Bu arada bu sürüm forumdan indirdiğim Yosemite. İnşallah sıkıntı çıkmaz iATKOS'ta.

Sonunda iATKOS sürümümü yolladılar. Fakat yükledikten sonra yeniden başlattığımda bios ekranında donma oldu tekrar, daha önce de oldu ve çözüm olarak başka bilgisayarda biçimlendirip tekrar kullanabilmiştim. Bu sorunu sürekli yaşıyorum. Bu kez de Chamelon bootloader kullandım ve aynı şeyi yaşadım. Bu sorunu nasıl çözebilirim birdaha yaşamak istemiyorum? Nerede yanlış yapıyor olabilirim?

image.jpeg


Ayrıca bilgisayarıma bir daha format atmak istemiyorum. Başka bilgisayara SSD'mi takıp SADECE bootloaderi nasil silebilirim?

Ve sildikten sonra da windows 10 a normal bir şekilde boot edecek mi?

@montezuma @Recep Baltaş @Ali Güngör
 
iAtkos için bu sistemi hazırlayanlardan yardım istemelisin, buradan bu konuda yardım istemek mantıksız değil mi?
 
iAtkos için bu sistemi hazırlayanlardan yardım istemelisin, buradan bu konuda yardım istemek mantıksız değil mi?

Sitesinden form doldurdum bu konuda. Bu sorun iATKOS'a özel bir sorun değil forumdaki yüklemelerimde de bu sorunu yaşadım bu 3.kez oldu. Başka bilgisayara takip biçimlendiriyorum SSD yi düzeliyor ama bunsuz yada ek bilgisayar kullanmadan çözebilirsem yardım almak istiyorum. Senin sorduğun soru şuna benziyor: "Windows'u Microsoft'tan almadın mı oraya sorsan daha iyi olmaz mı?"

Anladığım kadarıyla bu forumda gönüllü olarak herkes bilgilerini paylaşıyor ya da yardım ediyorlar. Böyle değilse düzeltin beni.

Mesela aklıma geleni paylaşıyım, bir daha sorunla karşılaşırsam diye usb'ye windows yükleyip SSD çıkarıp usb'den windows açıp SSD yi biçimlendirmek. Tabi bu şimdilik ikinci bilgisayarı bulduktan sonra yapabilirim.
Ya da başka bir öneriyi deneyene kadar.
 
Orijinal el değmemiş Windows var bir de Modifiyeli Windows var. Modifiye sistemi yapan kişiye danışılır. Neyse bol şans. Hatalar olacaktır. Hatasız sistem istiyorsan bir Macintosh almak gerek. Benim tüm donanımın uyumlu olmasına ragmen bazen hatalar oluşuyor. Normal bir durum. Sabır, araştırma ve deneme yanılma yolu ile devam etmelisin.
 
Orijinal el değmemiş Windows var bir de Modifiyeli Windows var. Modifiye sistemi yapan kişiye danışılır. Neyse bol şans. Hatalar olacaktır. Hatasız sistem istiyorsan bir Macintosh almak gerek. Benim tüm donanımın uyumlu olmasına ragmen bazen hatalar oluşuyor. Normal bir durum. Sabır, araştırma ve deneme yanılma yolu ile devam etmelisin.

Modifiye edilmemiş orjinal Windows'ta da sorun olumca bilgi için bu forumu kullanıyor insan ya da şu açıdan bak, bilgisayarının markası HP olsun. Bu dediğin sen HP ye sor oluyor. Ya da bilgisayarda bir donanımda sorun oluyor aldığın yere sor demek gibi oluyor. Eğer böyle düşünürsek bu kadar insan boşuna bu forum için emek harcıyorlar. Yardım etmek istemiyorsan yorum yazmana gerek yok. Burada yardımlaşıp bilgi paylaşımı yapıp aktarmak için uğraşıyoruz. (En azından ben öyle düşünüyorum) Ki senin yardımlaşmaya çalıştığını düşünüyorum önceki yorumlarına istinaden, bence bakış açını değiştirmelisin ya da daha genele bakmalısın bu konuda.

Herneyse tartışmayacağım, sorun modifiyede değil bootloader yüklemesinde. Bootloaderi videodaki gibi yüklüyorum ya da direk yüklemesine tik atıyorum sonuç hep bu. Tekrar belirtiyim iATKOS ta da yeni oldu bundan daha önce forumdaki sürümlerde de oldu.
Clover, multibeast, clover - forumdaki surumler
Chamelon iATKOS sürümünde aynı hatayı verdi.
Yani bilgisayarın power tusuna bastigimda bios acer logosunda takılı kalıyor F2 ve F12 çalışmıyor. Şuana kadar bulduğum tek çözüm: SSD yi başka bilgiayara takıp biçimlendirmek. Bu arada SSD çıkarıp sonra usb den windows kurmayı başlattığımda SSD yi de görmüyor. İllaki başka bilgisayar istiyor biçimlendirme için.
 
İmkanın varsa herhangi farklı bir HDD ile dene. Sorunun SSD ile ilgili olup olmadığını anlamak için.


Boş HDD'im yok ama bunu da deneyebilirsem haberdar edeceğim. Eğer SSD de bir sorun varsa ne gibi bir sorun olabilir @montezuma ?

Bu iş bitsin yaşadığım sorunlar ve yaptıklarınla ilgili küçük bir acer 5745g ec rehberi yapacağım




SSD yi yine başka bilgisayara takarak biçimlendirdim, windowsu yükledim. Ve OS X EC yüklemeye tekrar başladım ve yükleme sonrası aynı sorunla karşılaştım.

Eğer bir sorun çıkarsa diye şunları bda önceden yaptım ama hala sorun var.

Sorun hala aynı, yüklenme bittikten sonra yeniden başlatma oluyor ve biosa dahi girmiyor acer logosunda donuk kalıyor.

Bu sorunla karşılaşırsam, rahatça kurtuluyum diye yaptıkların şunlar:

1.Yüklemeden önce bios üzerinden boot sırasında USB'yi 1.sıraya aldım.
2.USB'ye windows kurdum eğer sorun olursa windowsu USB üzerinden açmak için ama o da çalışmıyor.

Bunları yapmama rağmen kurulumdan sonra yeniden başlatma yaptığımda sorun hala aynı, bios menüye de giremiyorum. (Eğer yüklemede bootloader yüklersem sorun oluyor, kurulumda yüklemediysem de açtıktan sonra yüklediğimde yine sorun oluyor. Kısaca bootloader yükledikten sonra yeniden başlattığımda bundorun çıkıyor)

Sorunun tek kısmi çözümü SSD yi başka bilgisayara bağlayıp biçimlendirip yeniden windowsu yükleme yapmam. Ama sonra bootloader yüklersem bu sorun tekrar ortaya çıkıyor.

Acaba biosumda mi bir sorun var yama mı yapmam gerekiyor?

SSD'm Sandisk Ultra II SSD demi sorun var?

Sorun ne olabilir?

Yükleme olarak Clover ve chamelon bootloaderları yaptım hepsinde sorun çıktı.

Sürümler olarak da ML2 Yosemite EC denedim hepsinde iATKOS ve forumdaki .dmg .raw dosyalarını kullandım ve bootloader yüklendiğinde sorun çıktı.

Bu konuda lütfen yardımcı olun, sorun ne olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yukarıda daha önce belirttim. Başka bir HDD ile dene. Eğer aynı sorunu alıyorsan BIOS güncellemesi yapmayı dene yada BIOS fabrika ayarlarına döndürdükten sonra OS X için tekrar yapılandırıp tekrar dene. Ayrıca #21 burada yazdığımı tekrar bak istersen.
 
HDD ye ilk mac kurunca sorun ortadan kalktı ama yeni bir sorun daha çıktı.

Sorun: Mac kurulumu bitince yeniden başlat yazısı geldi. Yeniden başlattım daha sonra elma logosu geldi, çubuk dolarken ses açıldı, bir müzik çaldı daha sonra yüzde 80 civarlarında kapandı ve yeniden başladı. Tekrar aynıları oldu ve aynı yerde kapandı ve tekrar sonsuza kadar böyle olacaktı müdahale etmesem.

Bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olabilecek var mı? OS X EC
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı