Ülkemizdeki insanlar fazla gergin değil mi?

seffabullut

Centipat
Katılım
18 Haziran 2022
Mesajlar
262
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Normalde çok misafirperveriz falan biliyorum ama demek istediğim nokta günlük hayat.
Geçenlerde doktor sosyal anksiyetem olduğunu söyledi. Tabii ki benden de kaynaklı ama bana mı öyle geliyor bilmiyorum insanlar çok gergin ve birine çatmaya yer arıyor gibi. Bu sebepten insanlarla pek konuşmuyorum. Gençler biraz daha iyi ama onlarda da aynı durum karşı cins konuşmalarında oluyor. Gergin olunmasa bile (haklı olarak aslında) çok çekinerek yaklaşılıyor.
Sizce bu durumun nedeni ne? Hadi karşı cins olayını taciz olaylarına bağlayabilirim ama diğerini bir yere bağlayamıyorum. Herkes biriyle tartışmaya yer arıyor gibi.
 
Herkesin derdi var, kafamız bir şeylere takık. Bu sebeple iletişim kurarken bazı faktörleri umursamaz davranıyoruz denilebilir belki.
 
Özgüvensizlik ve çekingenlikten kaynaklı o, yeni nesil arkadaş olmayı beceremiyor pek.
Sonuna kadar katılıyorum ama demek istediğim bunu da toplum kendi oluşturuyor sanki.
Ben mi bu konuda fazla geriliyorum bilmiyorum ama biriyle öyle havadan sudan konuşmaya çekiniyorum. Diyecek bir şey bulamıyorum. Bulamayınca da tersleyecek ya da umursamayacak gibi geliyor.

Batıya gittikçe gerginlik azalıyor manyetik alan mı anlamadım ama bir yanlışlık var rbu işte.
Kıyı bölgelerinde insanlar daha rahat oluyor sanki.
 
Sonuna kadar katılıyorum ama demek istediğim bunu da toplum kendi oluşturuyor sanki.
Pek öyle olduğunu düşünmüyorum. Bizim insanın tek amacı işten eve gitmek, kendine ayıracak vaktin olmazsa yoğun strese maruz kalman ve sonucunda ise gergin olman beklenen bir şey.
Sağına baksan olumsuz şeyler, soluna baksan olumsuz şeyler... bu kadar negatif etkiye maruz kalıpta pozitif olabilen varsa psikolojisi bozulmuştur.
Ben mi bu konuda fazla geriliyorum bilmiyorum ama biriyle öyle havadan sudan konuşmaya çekiniyorum. Diyecek bir şey bulamıyorum.
Senin kuruntundur o. Alışık olmadığın bir şeye maruz kalırsan ters tepki vermen olağan bir şey, savunma mekanizması dediğimiz bir şey var.

Ayrıca sırf senin konuşmana gerek yok karşındaki ile.
Karşındakini konuşturan taraf sen ol ve dediklerini dinlediğini hissettirmen yeterli.
 
Kimse huzurlu değil. Batıyla doğuyla alakası yok. Akıl meselesi sadece. Huzurlu şekilde dinlenmeyi, Tatil yapmayı, kafasını boşaltmayı, neyi umursayıp umursamayacağını bilmiyor bir çoğu kişi. O yüzden de kafalar hep dolu oluyor doğru düşünemiyorlar nerede nasıl karar vereceğini bilmiyor. Eğitim işte eğitim! Önemli.
 

Geri
Yukarı