R5 2600 sisteme macOS kurulumu nasıl yapılır?

260870

Hectopat
Katılım
23 Mayıs 2019
Mesajlar
41
Çözümler
1
RAM
Gskill 16GB (2x8) Ripjaws CL 16 3000 MHz
SSD veya HDD modeli
Kingdian 2.5'' 120GB SSD Sata 3
Ekran kartı
MSI GTX 1060 6 GB Gaming X
Anakart
MSI B350M Pro-VD Plus
İşlemci
AMD Ryzen 5 2600
Merhaba, iki diske sahibim. Biri yazdığım SSD, diğeri ise WD 1 TB HDD.

SSD'de macOS, hard diskte ise Windows kullanmak istiyorum fakat donanımıma uygun hangi sürüm daha stabildir ve nasıl kurulacağı hakkında da bilgim yok, yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
GPU-Z ile ekran kartınızın görüntüsünü atabilir misiniz? Onun dışında cihazınız GP104/GDDR5X varyantından değilse High Sierra, Big Sur ve Monterey kurabilirsiniz fakat Big Sur ve Monterey'de Metal olmayacaktır. Bu yüzden oyun, sanal makine, render gibi ekran kartını zorlayan işleri yüskek ihtimalle yapamaycaksınız. Bu yüzden High Sierra daha iyi olacaktır. Ekstradan Ethernet, Wi-Fi modellerinizi bu rehber ile öğrenip buraya yazın.
 
GPU-Z ile ekran kartınızın görüntüsünü atabilir misiniz? Onun dışında cihazınız GP104/GDDR5X varyantından değilse High Sierra, Big Sur ve Monterey kurabilirsiniz fakat Big Sur ve Monterey'de metal olmayacaktır. Bu yüzden oyun, sanal makine, render gibi ekran kartını zorlayan işleri yüskek ihtimalle yapamaycaksınız. Bu yüzden High Sierra daha iyi olacaktır. Ekstradan Ethernet, Wi-Fi modellerinizi bu rehber ile öğrenip buraya yazın.

Merhaba GPU-Z'nin ekran görüntüsünü attım, Dual boot yapacağım için macOS versiyonunda sadece Discord ve tarayıcıda dolaşacağım ağır işlemleri ise diğer diske Windows kurup oradan gerçekleştireceğim sorunsuz olarak senin önerdiğin bir sürüm varsa onu da kurabilirim, yanıtın için ayrıca teşekkür ederim.

1675492720422.png
 
Merhaba GPU-Z'nin ekran görüntüsünü attım, Dual boot yapacağım için macOS versiyonunda sadece Discord ve tarayıcıda dolaşacağım ağır işlemleri ise diğer diske Windows kurup oradan gerçekleştireceğim sorunsuz olarak senin önerdiğin bir sürüm varsa onu da kurabilirim, yanıtın için ayrıca teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 1656569
Ekran kartı destekelniyor. Onun dışında Ethernet ve Wi-Fi donanımlarınızın modellerini belirtmemişsiniz. Big Sur veya monterey kurmak size kalmış fakat ben yine de sizin High Sierra kurmanızı öneririm fakat elbette karar sizde.
 
Ekran kartı destekelniyor. Onun dışında Ethernet ve Wi-Fi donanımlarınızın modellerini belirtmemişsiniz. Big Sur veya Monterey kurmak size kalmış fakat ben yine de sizin High Sierra kurmanızı öneririm fakat elbette karar sizde.

Wi-Fi kullanmıyorum Ethernet'im de bu şekilde.

1675493296229.png
 
Ethernet de destekleniyor. Hangi sürümü indireceğinize karar verdiyseniz macOS kategorisinden imajı indirmeye başlayabilirsiniz.

High Sierra kurarsam bir sorun olmayacak ama Big Sur ve Monterey kurarsam dediğiniz gibi fazla yük gerektiren işlemler yapamayacağım doğru muyum?
 
Evet. Ekran kartını zorlayacak şeyler yapamazsınız (örneğin. 2D veya 3D oyunlar, render, Discord gibi platformlarda ekran paylaşmada sorun).

Benim için bir sorun gözükmüyor bu makaleyi birkaç saate deneyeceğim, bir sorun olursa tekrar konu içinden veya başka bir yerden iletişime geçebilir miyim?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı