Kimseyle arkadaşlık kurmamam normal mi?

İnsanın en temel ihtiyacı su için para harcamaması ve tuvaletin çeşmesinden su içmesi bir tutum değildir, cimriliktir.

Döner ekmek olmuş 20 TL, su olmuş 4 TL şimdi bir hesapla 15 TL harçlık alıyorsun su alsan 11 TL kalıyor 11 TL ile de bisküvi alıyorsun sence içinde 6 veya 8 bisküvi seni doyurur mu?
 
Döner ekmek olmuş 20 TL, su olmuş 4 TL şimdi bir hesapla 15 TL harçlık alıyorsun su alsan 11 TL kalıyor 11 TL ile de bisküvi alıyorsun sence içinde 6 veya 8 bisküvi seni doyurur mu?

1675621572307.png


Sen okuduğunu anladığın zaman beni etiketle lütfen, ya da etiketleme.
 
Arkadaş bulmak bana göre abartıldığı kadar zor ya da anormal bir durum değil.
Yanına birisi oturursa ve sen "memleket nere?" gibi soru cümleleri başlatınca olduğun yere göre muhabbet baya ilerliyor en azından bende öyle oldu, birisiyle konuşmaktan hiç çekinme rezil olucaksan zaten 60 saniye rezil olursun sonra herkes unutur.
 
16 yaşındayım küçük bir şehirde yaşıyoruz maddi durumumuz orta iyiyiz yani para sıkıntı öyle çekmeyiz. Ailem bana fazla vermek istiyor ancak ben bilerek az alıyorum bana kızıyorlar, okula gittiğimde evden götürüp yerim. Her gün 15 TL harçlık kendim alırım ya onların parasından ya da kendi paramdan. Bazen öğle yemeğini yemem akşam yemeğinde yerim boşuna karnım doymuş olur diyorum. Sabah bir tabak küçük süt içiyorum kahvaltı yapmıyorum daha ucuza geliyor. Yaklaşık okul vakti ders vb. dersek bir 12 13 saat boyunca su bile içmiyorum okulda tuvalete gittiğim zaman tuvaletin çeşmesinden içiyorum. Diğer türlü param gidiyor. Kendim dışarı çıkmıyorum sosyal hayatım hiçbirşeyim yok. Biri ile gezmek istesem para gider diye korkuyorum. Aşırı sessizim yıllardır böyleyim ve şunu fark ediyorum aile içinde kardeşim annem babam olsun kimseye şu ana kadar hiçbirşeyimi anlatmadım cidden annem babam benim içimdeki gerçek kişilik insanlara olan tavrımı bilmiyor. Ve bu çocukluğumdan beridir böyle. Yabancılık çekiyorum gibi bir şey oluyor. Ailemin yanında daha çok bebek gibi davranıyorum yani kendim gibi davranmıyorum. Dışarıdada insanına göre davranıyorum. Kimseye kendim gibi olmadım. Ve gerçekten garip hissettiriyor. Şu ana kadar aileme karşı gelmedim gelememde onlar haklı olsun olmasın ne derlerse yaptım, ve şimdi de benim hayatım psikolojim hiç önemli değil para kazanıp insanların gözünde vizyon sahibi biri olmak istiyorum. Şu an kendi biriktirdiğim ve internette uğraştığım alandan biriktirdiğim miktar 600 700 TL arası bir şey okul başlamadan borsa işlerine atılıp bu parayı 2 katına katlamak istiyordum ondan sonra da dolar ya da altına yatırmak istiyordum daha çok dolar alasım var hemen çıktığı için kaç gündür kafamı bu sorunlar yiyor. Parayı nasıl ayarlayacağım zaten dışarı çıktığım kendi paramdan harcanıyorum dışarıda zaten alışveriş dışında çıkmıyorum. Ayda 3 4 kez ortalama dışarı çıkarım. Onun dışında kimse ile arkadaşlık kurmuyorum isteyemiyorum mentalitem çökse bil para kazanmam gerektiğimi düşünüyorum şimdi dışarı çıkıp gezsem zamanımı boşa harcadım evde dursam internetten iş bulurdum para falan alırdım en azından diyorum.

Hayaller diyarı izle şu ekonomide zor :)
 
16 yaşındayım Küçük bir şehirde yaşıyoruz maddi durumumuz orta iyiyiz yani para sıkıntı öyle çekmeyiz. Ailem bana fazla vermek istiyor ancak ben bilerek az alıyorum bana kızıyorlar, Okula gittiğimde evden götürüp yerim. hergün 15 TL harçlık kendim alırım ya onların parasından yada kendi paramdan. Bazen öğle yemeğini yemem akşam yemeğinde yerim boşuna karnım doymuş olur diyorum. Sabah bi tabak küçük süt içiyorum kahvaltı yapmıyorum daha ucuza geliyor. Yaklaşık okul vakti ders vb. dersek bi 12 13 saat boyunca su bile içmiyorum okulda tuvalete gittiğim zaman tuvaletin çeşmesinden içiyorum. Diğer türlü param gidiyor. Kendim dışarı çıkmıyorum Sosyal hayatım hiçbirşeyim yok. Biri ile gezmek istesem para gider diye korkuyorum. Aşırı sessizim yıllardır böyleyim ve şunu fark ediyorum aile içinde kardeşim annem babam olsun kimseye şu ana kadar hiç birşeyimi anlatmadım cidden annem babam benim içimdeki gerçek kişilik insanlara olan tavrımı bilmiyor. Ve bu çocukluğumdan beridir böyle. Yabancılık çekiyorum gibi birşey oluyor. Ailemin yanında daha çok bebek gibi davranıyorum yani kendim gibi davranmıyorum. Dışarıdada insanına göre davranıyorum. Kimseye kendim gibi olmadım. Ve gerçekten garip hissettiriyor. Şu ana kadar aileme karşı gelmedim gelememde Onlar haklı olsun olmasın ne derlerse yaptım, Ve şimdide benim hayatım psikolojim hiç önemli değil para kazanıp İnsanların gözünde Vizyon sahibi biri olmak istiyorum. Şu an kendi biriktirdiğim ve İnternette uğraştığım alandan biriktirdiğim miktar 600 700 TL arası birşey Okul başlamadan borsa işlerine atılıp bu parayı 2 katına katlamak istiyordum Ondan sonrada dolar yada altına yatırmak istiyordum daha çok dolar alasım var hemen çıktığı için Kaç gündür kafamı bu sorunlar yiyor. Parayı nasıl ayarlayacağım zaten dışarı çıktığım kendi paramdan harcanıyorum Dışarıda zaten alışveriş dışında çıkmıyorum. Ayda 3 4 kez Ortalama dışarı çıkarım. Onun dışında Kimse ile arkadaşlık kurmuyorum isteyemiyorum mentalitem çökse bil Para kazanmam gerektiğimi düşünüyorum Şimdi dışarı çıkıp gezsem zamanımı boşa harcadım evde dursam internetten iş bulurdum para falan alırdım en azından diyorum.
Kanka bende senin gibiyim internetten falan para kazanmayı önemserim yaşım 15, 13 yaşında yatırıma başladım kriptoyla para kaybettim kazandım(net kar -100 civarı gençliğime veriyorum). Bir arkadaş grubum var para hakkında konuşuyoruz iş modelleri falan kendimizi geliştiriyoruz. Senin kadar asosyel ve tutumlu değilim :(. Çoğu kişi ileride zengin olacağını düşünüyor bende neden ve seni diğerlerinden ayıran şey ne diyorum cevap veremiyorlar, ben kendimi bu tarz sorulara hazırlıyorum. Tavsiyem sana bir sporla veya sosyal etkinlikle uğraş ben fitness yapıyorum ve ileride dans(bachata) gibi fikirlerim var. Sosyalleşmek önemli hele bu yaşlarda çünkü geri gelmeyecek. Nasıl arkadaş edinebilirim diyeceksin çok basit edinmeyeceksin tek başına gezeceksin göreceksin zaten gezip görürken insanlarla tanışacaksın(ilçe değiştirsen bile ki ben öyle yapıyorum). En kötü dışarıda yalnız gördüğün birinin yanına git tanış ilklerde zor ama sonra sıradanlaşıyor(kızlarda özellikle dozunu kaçırma git dediği veya ima ettiği zaman sal kızı başın ağrır). Dediğim gibi sosyalliğe önem ver para harcamaktan korkma(yiyecek, sağlık gibi temel ihtiyaçlar için abartmamak kaydıyla). Son olarak benim gibi arkadaş ortamı kurmaya çalış bizim gibi insanları bulmak zor o yüzden normal olan arkadaşını sana benzet sana diyeceklerim bu kadar umarım yardımcı olmuşumdur.
 
Hocam biraz sizde pintilik var. Neden parayı bu kadar kafaya takıyorsunuz. Zaten herkes bir gün ölecektir. Mezarınıza o kağıt parçalarını koymayacaklar. Bırakın gezin tozun yiyin paranızı.

Mantıklı harcama iyidir hocam.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı