Tüm uluslar birleşmeli ve tek dünya devleti kurulmalı!

Küçükken ben de çok düşünmüştüm bunu. Tüm dünya birleşse, savaş olmasa, asker olmasa, tek bir para birimi olsa falan nasıl olur diye. İmkansız bir şey bu ama. Uzaylıların Dünya'ya gelip ekran kartı çalma ihtimali daha yüksek.
 
Bende, gidip biraz ulus ve ırk savaşları düşleyeyim, günümüzde hâlâ sömürgeciliğin bıraktığı yıkımdan dolayı gelişemeyen, yemeğe, sağlığa ulaşamayan insanları, gelişemeyen teknolojimizi veya kapıda olan 3. Dünya Savaşı yüzünden ölmemize ramak kaldığını falan düşleyeyim, zira burada kimseyle tartışılmaz.
 
Bende, gidip biraz ulus ve ırk savaşları düşleyeyim, günümüzde hâlâ sömürgeciliğin bıraktığı yıkımdan dolayı gelişemeyen, yemeğe, sağlığa ulaşamayan insanları, gelişemeyen teknolojimizi veya kapıda olan 3. dünya savaşı yüzünden ölmemize ramak kaldığını falan düşleyeyim, zira burada kimseyle tartışılmaz.

Yahu böyle bir şey olsa bile gene 3. dünya ülkeleri aç kalır dostlar, siz sanıyor musunuz ki ırkçılık son bulacak bu şekil devletlerle, siz ne kadar ırk ve millet kavramını silseniz bile birileri gene hatırlayacaktır, gene ırkçılık yapacaktır. Yine 3. dünya ülkelerini küçük görecektir. Ortada bir savaş çıkmazsa taş mı yiyecek bu silah satan şirketler? Peki bu şirketler taş yer mi? Yemez. Gerekirse bu şirketler birilerini fonlayarak iç savaş çıkarır gene de satar o silahı.
 
ama evrenin bir yerinde bunu uygulayan bir sürü gelişmiş yaşam formu olduğuna eminim.
Yapılan uzay filmlerinde bile ben hiç çok ülkeli bi gezegenle karşılaşıldığını görmedim. Filmlerde bu hep garip gelmiştir bana, kendimiz 200 ülkeye bölmüşüz bir gezegeni, ama başka gezegenliyi bir bütün halde yaşıyor olarak hayal ediyoruz. Bence de herkes aynı ülke altında yaşasa, gezegen olarak birlikte gelişmeye çalışsak hoş olurdu. Diğer yandan ise günümüz teknolojisi hep savaşlar sayesinde gelişti, tersi bir durumda bu kadar teknolojiye sahip olur muyduk acaba?
 

Geri
Yukarı