Hediye Depremzedelere yardım eden bir kişiye Steam'den 50 TL'ye kadar istediği oyun veya oyunlar hediye

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam VAC banlı hesaplara oyun hediyesi gönderildiği zaman, hediyeyi gönderen hesaba kısıtlama geliyor maalesef. Durumun kabul edip etmemekle alakası yok bu yüzden.

Konu dışı ama hesabım VAC banlı, kaç kere arkadaşım bana oyun hediye etti kaç kere ben hediye ettim hiçbir kısıtlama olmadı.
 
Şöyle düşün bende katıldım, ekran görüntüsü de attım ama ben kazanırsam gelecek parayı bağışla dedim. Amaç farkındalık.
 
WhatsApp Image 2023-02-07 at 17.36.33.jpeg
 
Dostum millet bu yüzden teşvik oluyorsa vay halimize.(önceden bağış yapanları ayrı tutuyorum tabii ki.)
Orası ayrı bir mevzu orada haklısınız ama şöyle bir mesaj da var. Amaç dediğim gibi farkındalık yani gençler var bilmiyorlar.

Burada herhangi bir dalga geçme durumu söz konusu değil. Yardım etmek isteyenler zaten yardımını yaptı merak etmeyin. Yardım etmek isteyip de fazla parası olmayan öğrenci arkadaşlarımız yardımda bulunup bir yandan da ödül kazanmak istiyorlar. Ne kadar etik, ne kadar mantıklı bilemem fakat dalga geçildiğini düşünmüyorum.
 
Merhaba,
Fotoğrafta sağ taraftaki benim. Yer bizim derneğimizin önü. Maltepe/Ankara.

Eğer ki ben kazanırsam paran Steam hesabında değilse, kendi adına Afad, Akut veya Ahbap'a 50TL bağışla.

Eğer paran Steam hesabındaysa, ihtiyacı olan birisi için tekrar çek.
 

Dosya Ekleri

  • 20230207_150406.jpg
    20230207_150406.jpg
    229,5 KB · Görüntüleme: 111
Her insan duygusal değildir, bazı insanların acıma duygusu, empati duygusu gelişmemiştir. Herkes siz değildir, şunu anlamak gerekiyor artık.

Bir insanın sırf cüzdan kodu kazanabilmek için yardım yapmasında kötü bir şey yoktur, yaptığı yardımın değeri sizinkiyle aynıdır. Sizin verdiğiniz 100 lirada oradaki kurtarma çalışmalarına aynı yardımı yapıyor, başka bir amacı olan insanın da. O yüzden bu tür konular normalde yardımda bulunmayacak insanları yardım etmeye teşvik edebilir, o yüzden böyle konular iyidir. Boş boş duyar kasmaya ve bu kadar basit bir denklemi anlamamaya hiç de gerek yok.
Herkesin yardım amacı ve yardıma bakış açısı aynı olmayabilir, bu noktada haklısınız. Fakat bu boş bir duyar değil. Duygusallık hiç değil. Zaten neden bir teknoloji forumunda duyar kasalım? Bu konu tamamen etik ve ahlakla bağlantılıdır. Evet, yardım aynı yardım ama bazen olay maddiyatın çok daha ötesinde olabilir. Anı yakalamak, bilincine varmak gerekir. Belki de çok farklı yapıda bir insan olduğunuz için anlamamanızı da elbette doğal karşılıyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı