İnceleme Airpods Pro 2.nesil

Amazon'da 4994TL olmasının üzerinde dün sipariş verdiğim ve bugün sabah elime ulaşan Airpods Pro 2'yi inceleyeceğim.

Kutu İçeriği ve Malzeme Kalitesi

Kutudan cihazın kendisi, 4 adet kulak ucu, Type-C to Lightning şarj kablosu çıkıyor. Malzeme kalitesi klasik Airpods gibi. Parlak beyaz yapı çok çizilebilir gibi durmuyor fakat çok çabuk tozlanıyor. Kutunun üzerindeki asma aparatı takma kısmı bence gayet mantıklı olmuş. Hoparlör Bul uygulaması ile ve şarja takınca ses veriyor.

IMG-20230212-WA0010.jpg
IMG-20230212-WA0004.jpg
IMG-20230212-WA0005.jpg
IMG-20230212-WA0006.jpg
IMG-20230212-WA0007.jpg
IMG-20230212-WA0008.jpg
IMG-20230212-WA0009.jpg


Ses Kalitesi

Jabra Elite 7 Pro, Sony LinkBuds S, Anker Soundcore Life Q35 vb. kulaklıklar Airpods Pro 2'nin yanında ses vermiyormuş gibi kalıyor. Bass'lar çok dolu ses sahnesi aşırı geniş ve her şey çok net. Vokallerin önde olması gereken şarkılarda vokaller, enstürmanların önde olması gereken şarkılarda enstürmanlar ön planda. Elektro gitarın her telinden çıkan sesi ayrı ayrı hissedebiliyorsunuz.

Konfor

Benim kulağıma Small boy kulak uçları tam oturdu. Kulak uçlarını takıp çıkartırken kulaklıkta klips olduğunu ve kulak uçlarını bu sayede taktığımızı fark ettim. Kulak uçlarının uyumluluğu adına ayarlarında bir test mevcut. Bir müzik çalıyor ve ona göre uyumlu olup olmadığını belirtiyor. Kulağıma taktığımda takmışım gibi hissedemiyorum. Kulağımda hiçbir şey yokmuş gibi. Ağrı yapacağını hiç sanmıyorum. Hayatımda kullandığım en konforlu kulak içi kulaklık diyebilirim.
IMG-20230212-WA0011.jpg

Uzamsal Ses

Ayarlanması için IPhone X ve üzeri bir telefon istiyor. Daha alt model IPhone'lar ile de çalışıyor ama ayarlayamıyorsunuz. Apple Music'teki Dolby Atmos şarkılar ile mükemmel bir deneyim sunuyor. Açıkçası kafanızı sağa çevirdiğinizde vokalin sesinin soldan gelmesine çok şaşırdım. Kafa izleme teknolojisi süper çalışıyor ve çok farklı bir deneyim sunuyor.

Denetim

Üzerinde bulunan dokunmatik kısmı aşağı yukarı sürükleyerek sesi ayarlayabiliyorsunuz. Aynı kısma Haptic Touch benzeri bir baskı sensörü koymuşlar. Bastığınızda klasik fonksiyonlar devreye giriyor fakat hissiyatı güzel.

Mikrofon ve ANC

ANC bambaşka bir seviye keza mikrofon da öyle. Online toplantılar, uçak seyahatleri vs. bir sürü durumda kurtarıcınız olabilecek durumda.

Ek bir bilgi olarak ben 11/02/23'te satın almama rağmen garanti dolma süresi 28/02/25 olarak gözüküyor. Yani ekstra süre vermişler.
IMG-20230212-WA0012.jpg

WF-100XM4 vs MTW 3 vs Airpods Pro 2

XM4'ün ANC performansı bununla başa baş denilebilir. Mikrofon anlamında Airpods Pro 2 daha iyi. Ses kalitesi anlamında da benzerler fakat Uzamsal Ses Airpods'u farklı bir noktaya taşıyor. Ayrıca Sony'nin malzeme kalitesini çok beğenmiyorum. Momentum TWS 3'e gelince de Sennheiser'ın yeni IE serisi ile birlikte gelen ağır bass içeren yeni ses profili bana göre değil fakat ses detayları anlamında Airpods Pro 2'den biraz daha iyi. Tabi ses sahnesi anlamında MTW3 çok şey kaybetmiş. Ayrıca bu kıyaslamada ANC ve mikrofon yönünden en geride kalan kulaklık MTW3. Tercihim Airpods Pro 2 oldu ve hiçbir pişmanlığım yok şu an.
 
Galaxy Buds 2 kullanıyorum ve ANC özelliği ile çok memnundum, AirPods Pro 2.nesilin ANC özelliğini denediğim zaman ben hiç ANC kullanmamışım dedim.

ANC özelliği çok iyi ve yanınızda çalışan büyük bir kamyonun gürültüsünü bile yok eder. Kesinlikle sırf ANC özelliği için verilen tüm parayı hak ediyor ve ses kalitesi çok üstlerde.

ANC özelliği aktif olduğu zamanlarda dışarıda gezerken dikkatli olun.
 
Bütçesinde Apple telefonlar ile bu kulaklıktan daha uyumlu çalışacak başka bir kulaklık olduğunu sanmıyorum. Ben de kullanıyorum ve uzamsal ses dediğimiz 7.1 ses deneyimi muazzam. ANC özelliği de harika çalışıyor. Şeffaf moda aldığım zaman kulağımda kulaklık yokmuş gibi hissediyorum. Ses kalitesi de harika zaten.

Silikonlu kulakliklar kulagimdan genellikle hep duser. Bunda boyle bir sorun olur mu acaba? Hijyen kosullarindan dolayi deneyemiyorum da. Ne diyorsunuz?
Asla düşmüyor. Çok sağlam bir yapısı var.
 
Butcesinde ne alalim? XM4 bile 8000 TL olmus. WF-1000XM4 de 4,5K. Mantikli bir yorum degil. Fiyatina gore cok iyi bir kulaklik.

Jabra Elite 7 Pro ses kalitesi konusunda daha iyi sonuçlar veriyor. İncelemelerde de daha yüksek puanlarda.

Üstüne iki kulaklığıda deneyimledim 😁 Şu an aktif olarak Jabra Elite 7 Pro kullanıyorum.
 

Geri
Yukarı