iPhone 12'den iPhone 14 Pro geçilmeli mi?

Bugün Gürgençler mağazasına gidip hem iPhone 14 Pro hem de iPhone 14 Pro Max cihazlarını inceledim. Birisi 42 bin diğeri 46 bin değerindeydi 128 GB modelleri. Pro Max modeline yönelmeyi düşündüm fakat cidden çok büyük geldi. Cebime şöyle bi yaklaştırdım ve zorlanacağımı düşündüm. Derin mor ve siyah renklerine baktım. Derin mor cidden güzel duruyordu. Bende telefonumun değerini sormak istedim fakat saat 21 geçtiği için değerine bakamıyoruz dediler. Daha sonrasında hemen yukarı katta bulunan EasyCep markasına telefonumu değerini sormaya gittim ve 17.000₺ nakit şekilde geri alımda yapabileceklerini söylediler.

İnternet üzerinde araştırma yaptım ve Hepsiburada üzerinde satıcısı Hepsiburada olmak üzere normalde 42 bin olan cihazı siyah rengini 40.800 fiyatında satıyorlar. Mor ise bir çok yerde stok olmamasına rağmen hepsi burada üzerinde 42.100 şeklinde satılıyor. Aradaki 1.300₺ mor için verilmez dedim. Sonrasında yorumlarda yazılan 128 GB alınmaz muhabbetinden ötürü 256 GB olan modellerine baktım ve renkten dolayı fiyat farkı siyah ile mor arasında 100₺ mor daha pahalı ki cüzzi bir rakam. 256 GB modeli de 43.300 şeklinde.

Sizce 256 GB olan model için 2.5 bin verilir mi ? Aşağıda mevcut kullanımımı bıraktım. iCloud servisinden 50GB olanı kullanıyorum zaten ve 64GB bana fazlasıyla yetiyor aslında. Hangisine yönelmeliyim ? Teşekkürler.

E6510912-792B-4804-9674-55A913C3E876.png
 
Bugün gürgençler mağazasına gidip hem iPhone 14 Pro hem de iPhone 14 Pro Max cihazlarını inceledim. Birisi 42 bin diğeri 46 bin değerindeydi 128 GB modelleri. Pro Max modeline yönelmeyi düşündüm fakat cidden çok büyük geldi. Cebime şöyle bir yaklaştırdım ve zorlanacağımı düşündüm. Derin mor ve siyah renklerine baktım. Derin mor cidden güzel duruyordu. Bende telefonumun değerini sormak istedim fakat saat 21 geçtiği için değerine bakamıyoruz dediler. Daha sonrasında hemen yukarı katta bulunan EasyCep markasına telefonumu değerini sormaya gittim ve 17.000₺ nakit şekilde geri alımda yapabileceklerini söylediler.

İnternet üzerinde araştırma yaptım ve Hepsiburada üzerinde satıcısı Hepsiburada olmak üzere normalde 42 bin olan cihazı siyah rengini 40.800 fiyatında satıyorlar. Mor ise birçok yerde stok olmamasına rağmen Hepsiburada üzerinde 42.100 şeklinde satılıyor. Aradaki 1.300₺ mor için verilmez dedim. Sonrasında yorumlarda yazılan 128 GB alınmaz muhabbetinden ötürü 256 GB olan modellerine baktım ve renkten dolayı fiyat farkı siyah ile mor arasında 100₺ mor daha pahalı ki cüzzi bir rakam. 256 GB modeli de 43.300 şeklinde.

Sizce 256 GB olan model için 2.5 bin verilir mi? Aşağıda mevcut kullanımımı bıraktım. iCloud servisinden 50GB olanı kullanıyorum zaten ve 64 GB bana fazlasıyla yetiyor aslında. Hangisine yönelmeliyim? Teşekkürler.

Eki Görüntüle 1671638

Hocam 4K video ve 48MP RAW fotoğraf çok çekerim diyorsan 256 GB al. Hem 4K video hem de 48MP RAW fotoğraf hafızada bayağı yer kaplıyor. 4K video ile işim olmaz 48MP değil 12MP çekerim diyorsan 128 GB yeter.
 
iPhone 12 cihazım var şu an ve telefon yenilemeyi düşünüyorum kararım henüz net değil. Şu an kullandığım cihazım yetiyor aslında günlük kullanımlarda. Sadece çok sık olmasa da kamerasını kullandığımda portre çekimlerde performansı düşük olduğu için biraz canımı sıkıyor. Pili benim günlük kullanımımda yeterli. Eylül ayında garantisi bitiyor ve %86 pil ömrü var şu an. Gürgençler gibi mağazalara internet üzerinde sordurduğumda 16 bin teklif geliyor şu an cihazıma. İkinci el daha yüksek fiyatlara satabilirim 20 bine yakın değerlerde. Şu an 14 Pro 42 bin seviyesinde ve bu aradaki farka sizce değer mi?

Kamera yönünden zaten oldukça iyi fakat yenilik olarak Face ID tarafında dynamic island, 120 Hertz ve sürekli açık ekran olayı (çok ilgimi çekmedi açıkçası şarj konusuna önem verdiğimden) haricinde de çok bir esprisi yok gibi geliyor. Bunu yerine sizce yeni çıkacak olan muhtemel 15 serisi beklenmeli mi yoksa şu an imkan varken alınmalı mı? Yeni çıkacak seri de büyük farklar olur mu sizce? Ekrana gömülü parmak izi teknolojisi hoşuma gidiyor ve 14 serisiyle gelmesini beklediğim bir olaydı fakat Apple Face ID olayından vazgeçmeyecek gibi duruyor. İlerleyen zamanlarda telefon fiyatlarının artmasıda muhtemel gözüküyor. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir? iPhone harici cihaz düşünmüyorum ekosisteme uygun Watch ve AirPods kullanıyorum. Teşekkür ederim.
En yenisine geçmek her zaman daha iyi ama iPhone 15'in fiyatı ne olur bilemeyiz.
 
Arkadaşlar bu 12.000 üzeri telefon alışverişlerinde 3 taksit olayı var sanırım. Bunu hepsiburada üzerinden yapamıyorum çıkmıyor seçenek. Bilgisi olan varmıdır ?
 
128 GB modelinde siyah ve mor rengini tüm ankara mağazalarına sordurdum kalmamış ilginç bir şekilde ... Daha sonrasında derin mor renginin 128 GB modelinin Hepsiburada stoklarına girdiğini görünce çoklu kart ödeme yöntemi ile 3 taksit yaptırdım. Cihazın gelmesini bekliyorum artık. Cihaz gelesiye kadarda mevcut iPhone 12 cihazımda sarı sitede. Satılmazsa easycep nakit 17 bin veriyor zaten. İlgilenen arkadaşlara ekstradan teşekkürler..
 
128 GB modelinde siyah ve mor rengini tüm ankara mağazalarına sordurdum kalmamış ilginç bir şekilde ... Daha sonrasında derin mor renginin 128 GB modelinin Hepsiburada stoklarına girdiğini görünce çoklu kart ödeme yöntemi ile 3 taksit yaptırdım. Cihazın gelmesini bekliyorum artık. Cihaz gelesiye kadarda mevcut iPhone 12 cihazımda sarı sitede. Satılmazsa easycep nakit 17 bin veriyor zaten. İlgilenen arkadaşlara ekstradan teşekkürler..
Hayırlı olsun.
 
128 GB modelinde siyah ve mor rengini tüm Ankara mağazalarına sordurdum kalmamış ilginç bir şekilde... Daha sonrasında derin mor renginin 128 GB modelinin Hepsiburada stoklarına girdiğini görünce çoklu kart ödeme yöntemi ile 3 taksit yaptırdım. Cihazın gelmesini bekliyorum artık. Cihaz gelesiye kadar da mevcut iPhone 12 cihazımda sarı sitede. Satılmazsa EasyCep nakit 17 bin veriyor zaten. İlgilenen arkadaşlara ekstradan teşekkürler.

Hayırlı olsun. Cihaz geldiğinde deneyimlerini paylaşmanı isterim.
 

Geri
Yukarı