RAM takarken anakarttan 2 kez kıvılcım çıktı

mstfatmcc

Centipat
Katılım
16 Temmuz 2021
Mesajlar
22
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık yarım saat önce bilgisayarıma RAM takviyesi yaptım. Lenovo Ideapad Gaming 3 model laptop. RAM'lerin üstünde olan soğutucu tabakayı takarken anakarta temas etti ve iki kez kıvılcım çıktı. Şu an bu mesajı bu bilgisayardan yazıyorum ileride herhangi bir sıkıntı çıkarır mı yardımcı olur musunuz?
 
Batarya kablosunu çıkartmadınız mı? Tehlikeli yaptığınız iş. Dikkat edin.

Kısa devre yaptırabilirsiniz sisteme. O yüzden donanım değişikliği yaparken batarya kablosunu çıkartın anakart üzerinden.
Yok hocam çıkartmamıştım. Şarj kablosunu çıkarttığımda yeter sanmıştım. Şu an şanslı mıyım çalıştığı için?
 
Şanslısınız tabii ki. Sistem çöp olabilirdi. Ucuz atlatmışsınız. Başka zaman tekrar donanım değişikliği yapacaksınız eğer batarya kablosunu mutlaka çıkarın.
Hocam peki ileriye dönük bir sıkıntı çıkarır mı bu bana birden patlama yanma gibi, soğutucu tabakayı tamamen çıkartsam mı içimde kötü bir his var
 
Bu modeldeki RAM'in üstündeki metalden dolayi çoğu kişi aynı hataya düşüyor, PL202 kısmı yakılıyor genelde ve fazla sorun çıkartan bir yer değil.
 
Bilgisayarı açın. Benchmark yapın. Bilgisayar ısınsın, RAM'i ve CPU'yu %100 kullasın. 30 dakika kadar çalışsın. Eğer problem çıkmaz ise gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. AIDA64 işinizi görür test için.
Hocam 26 dakika test yaptım işlemci max 95, ram max 94 dereceyi gördü. Umarım daha bi sorun çıkartmazlar sağ olun tekrardan

Bu modeldeki RAM'in üstündeki metalden dolayi çoğu kişi aynı hataya düşüyor, PL202 kısmı yakılıyor genelde ve fazla sorun çıkartan bir yer değil.
Dediğiniz noktayı bilmiyorum da hocam metali takarken tam noktayı ayarlayamadım. Hafif sol tarfına değdirdiğimde oldu olay.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı