kensei71
Centipat
Daha fazla
Merhaba Ideapad Gaming 3 bilgisayarıma takviye yaparken aynı sorunu ben de yaşadım sana yardımcı olmak isterim, yanan bölge PL202 Kapasitörü, düşük de olsa bobine de zarar vermiş olma ihtimalin var ama kapasitörler bilgisayar için hayati önem taşıyan devre elemanları değil. Ama değişimini yaptırmakta fayda var kapasitörün görevini de sana söyleyeyim bilgisayara gelen elektrik akımını filtreler yani bir nevi o parçayı bir süzgeç gibi düşünebilirsin bu parçadan anakartın üstünde sadece bir tane yok birden fazla olduğu için zaten çok büyük sorun olmaz ama uzun vadede voltaj bazında sıkıntı olabilir o yüzden yaptır yakın zamanda. Bunun dışında cihazın çok büyük ihtimalle garanti dışı kaldı ve bu yüzden sana tavsiyem işini bilen bir bilgisayarcıya sorununu söylemen ve tamir ettirmen. Ben de aynı sorunu yaşadığım için teknik servis aramaya koyuldum ve sonunda benim sorunumu anlayan ve daha önce bunun tamirini yapan deneyimli birine rastladım. Kendisi 30 yıldır elektronik mühendisi ve bu işi 13 yıldır yapıyormuş gerekli parçanın değişimini yaptı ismi Me-Tek Bilgisayar kendisi Kadıköyde Google'daki yorumlarını da okuyabilirsin işinin ehlidirhocam şu an kullanıyorum. umarım bi sıkıntı çıkartmaz yakın zamanda tamir ettireceğim.
Yaptırdın mı son durum nedirhocam şu an kullanıyorum. umarım bi sıkıntı çıkartmaz yakın zamanda tamir ettireceğim.
Son düzenleme: