Çözüldü Win 8.1 kurulum sırasında hata - Windows cannot install required files

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

alperenuzun

Hectopat
Katılım
14 Eylül 2013
Mesajlar
15
Merhabalar . Windows 8.1 kurarken ke i yazıyorum hddyi bölüyorum ve yüklenmeye başlıyor . 4 basamağın ikincisi %2 olunca şöyle bir hata çıkıyor

Windows cannot install required files . The file may be corrupt or missing diye devam ediyor . Bunun çözümü nedir ?

Teşekkürler.
 
İndirdiğin isoyu düzgün bir şekilde yazdırdığına eminsen. Harddisk ve ram gibi bileşenleri kontrol etmeniz lazım. Donanımsal sorun olabilir. Çünkü benzer durumu daha önce Win 8 kurulumunda da yaşamıştınız. En son yazılanları da uyguladıysanız dediğim gibi Hiren's Boot CD ile bu donanım testlerini gerçekleştirin.
 
O sorunun sebebi hdd arızalanmış serviste değiştirdiler hocam. Doğru yazdığıma eminim diyebilirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hddyi biçimlendirip kurulum yapmayı deneyin. Hdd yenilendi ise o zaman rami kontrol etmen gerekmekte. Ramde sorun var gibi.
Hocam zaten formatlı gelmişti, ben kendim kuruyorum tekrar. Ram de sorun olduğunu sanmıyorum. Şimdi başka bir flash diske yazdım ama bu sefer flashıda görmüyor, şimdiki diğerini sorunsuz görüyor. En iyisi bilgisayarcıya götürmek.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Iso'yu yazdırırken ilgili yazılım NTFS olarak biçimlendirmesi lazım zaten. Siz en iyisi DVD alıp öyle deneyin.

Ayrıca hdd düzeltilip halen aynı sorunu yaşadığınıza göre ramlerden olma olasılığı var, en basitinden Hiren's boot ile uğraşmak istiyemiyorum derseniz. 2 tane ram takılı ise birini çıkartıp, teker teker ramleri deneyerek kurulumu gerçekleştirin. Yani kurulum yaparken tek bir ram takılı olsun, yine aynı hata olursa diğer rami takın, öbürünü çıkartın.
 
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Yarın bir DVD alıp denerim son kez deneyeceğim şimdi. Olmadı bir bilgisayarcıya götüreyim. Amatörlüğün gözü kör olsun :)

- - - Güncellendi - - -

Hala aynı hatayı almaya devam ediyorum dvd ye yazıp denedim az önce sonuç yine aynı . Buradaki win 8.1 i kursam olurmu acaba ?
 
Nereden indrdiğinizi bilemem, Sha1 kodu doğrulaması MSDN sürümü ile bire bir ise gerek yok, değilse tabiki belirtilen konudan indirip deneyin. Ayrıca yeni takılan hdd de de sorun olabilir. Dediğim donanım bileşenlerini test etmezsen bir sonuca varamazsın.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı