Üniversitede Online derste devamsızlıktan kalmak

TommyA

Hectopat
Katılım
22 Nisan 2020
Mesajlar
56
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus-16 - Ryzen 5 7640HS - RTX 4060 - 16GB RAM - 512 GB SSD
Cinsiyet
Erkek
Merhaba dostlar, şu an üniversite 1.sınıfım. Malumunuz üniversiteler uzaktan eğitim ile devam ediyor şimdilik. Bir hocamız devamsızlık var diyor ancak diğer hocalar farklı söylüyor.
Ayrıca sorum şu canlı derslere katılmak zorunda mıyız yoksa sisteme kaydedilen ders kayıtlarını izlersek de yeterli olur mu? Yani canlı derse katılmanın yerini ders kayıtlarını izlemek tutar mı?
 
Ders kayıtlarını izlemek devamsızlığa etki etmez. Bu bariz.

Geri kalan kısım okuluna bağlı. Senin belki haberin yok ama okulunun bir sitesi var. Senin belki haberin yok ama okulun o siteye bir şeyler yazıyor. Senin belki haberin yok ama okulun orada duyuru yaptı. Senin belki haberin yok ama o sitede burada sorduğun soruların cevapları var. Senin ve hocalarının belki haberin yok ama okulunun senatosu bunları çoktan düşünüp kararları aldı, imzalayıp paylaştı.
 
Benim zamanımda hocanın veya fakültenin aldığı karara bırakılıyordu, bu mesele. Kısaca evet devamsızlıktan kalabilirsin online olsa da. Canlı derse girmeye çalış. Hocasına göre hareket etsen de olur.
 
Pek mümkün değil bildiğim kadarıyla yönetmelik gereği dersin kayıt alınması zorunluluğu var internete zor ulaşım sağlayan öğrenciler daha sonra izleyebilsin diye ama tabii belli olmaz manyak hocanın biri Zoom kaydından girenlere falan bakıp yapabilir belki.
 
Bazıları hala MEB'e bağlı olduğunu sanıyor herhalde. Okullar bağımsız kararlar alabiliyorlar. Her okulu kendi okulunuzla karıştırmayın. Sizin okulunuzda yoklama alınmıyor diye başka yerde alınmayacak diye bir şey yok. Aynı şekilde canlı ders programı üzerinden otomatik yoklama şartı da yok. Veya kayıt alıp paylaşma şartı da yok.
Bunlar okulun istediğini yapmayı seçebileceği konular.
Hocanın insafı kendi çapında olur. Gerçekte okul ne derse o olur. Hoca yoklama var ama herkesi geldi yazacağım diyebilir. Bir gün başı yanana kadar da yapar bunu. Bizde de var böyleleri.
 
Son düzenleme:
Online Canlı ders = Fiziki ders.
Aynı kurallar geçerli.
Hoca kağıt imzalatır - sistem otomatik yoklama alır.
Hoca isterse yoklama almaz isterse alır.
 
Dersinizi nereden yapıyorsunuz? Şuan bizim okulumuzda bazı dersler Teams üzerinden oluyor ve katılımcı raporunu çıkarıp okul numaralarımızdan sisteme işleniyormuş, dediklerine göre öyle. YouTube üzerinden de yapılanlar oluyor ancak onlarda devamsızlığı geçiremiyorlar. Okuldan okulada değişiyordur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı