İhtiyaçlarıma uygun Linux dağıtımı önerisi

Visual Studio 2022 kullanıyorum ve yazılım açısından gerekli herhangi bir programda sıkıntı yaşar mıyım? Bölümüm açısından program gerektiğinde indirince sıkıntı yaşar mıyım? (Yazılım müh.)
Vs'nin Linux dağıtımlarında desteği şimdilik yok.Vscode un var ama onda da Masaüstü form ekranı yok.Mono vs alternatifleri Linux'da var ama C# ile ilerleyeceğim diyorsanız Windows'ta kalmanızı tavsiye ederim. .Net web kısmı için devam edecekseniz sıkıntı olmadan Vscode ile devam edersiniz.Kolay gelsin.
 
İkiniz içinde cevap vereyim bildiğim sadece 3 adet Linux var Kali Ubuntu Mint o yüzden bunlardan edindiğim az bilgi ile bir şeyler söylemek istedim ayrıca bende bir şey soracağım Linux'un böyle Windows gibi keyloggerları vs var mı takip etmek için insanları? (Linux kendi yapmışmı eğer yapmadıysa bende Linux'a geçmeyi düşünüyorum Mint vs)
Hocam ayrıca linux için kodlandiysa yapıldıysa vardır ama Linux'ta virüs yemek adam akıllı zor. Antivirüs vs. Hiçbir şeye gerek yok.
 
VS 2022 kullanamazsınız. VS 2022 sadece Mac ve Windows'da destekliyor. Linux'daki uyumluluk araçlarının hiçbiri VS 2022'yi çalıştıramıyor. VS Code işinizi görüyorsa kullanabilirsiniz ancak .NET geliştiricisiyseniz sizin için yeterli olmayabilir. VS Code, IntelliSense gibi VS'nin sağladığı avantajları sağlıyor ancak bir VS değil.
 
Hocam ayrıca Linux için kodlandiysa yapıldıysa vardır ama Linux'ta virüs yemek adamakıllı zor. Antivirüs vs. hiçbir şeye gerek yok.

Virüs olarak değil mesela Microsoft benim iznim olmadan bir sürü şey yapıyor kendi kendine keyloggerdan kameradan mikrofondan oradan buradan tutun her şeyi linuxtada böyle bir şeyler var mı?
 
Bende bu konunun oluşturucusu gibi şeyler yapıyorum fakat tek farkım ben yapay zeka ile ilgileniyorum ve python/c-c++ üzerinde çalışıyorum hangi Linux'u kullanmalıyım? (geçici olarak) ne önerirsiniz?
Henüz yeniyseniz, Linux Mint ile siftahı atabilirsiniz. Tam bilgim yok ama belirttiğiniz dillerde sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum.
 
VS 2022 en önemli programlardan birisi benim için eğer destek yoksa geçmenin anlamı pek kalmıyor teşekkür ederim yardımcı olan cevaplayan herkese. Şimdi konudan bağımsız bir sorum olacak Win11e geçmeye değer mi :D
 
Vs 2022 en önemli programlardan birisi benim için eğer destek yoksa geçmenin anlamı pek kalmıyor teşekkür ederim yardımcı olan cevaplayan herkese. Şimdi konudan bağımsız bir sorum olacak Windows 11'e geçmeye değer mi :D

Görünüş daha fazla RAM çekmesi bazı konuların hızlandırılması tarzı şeyleri önemli görmüyorsanız kesinlikle diyebilirimki hayır.
 

Geri
Yukarı