i5 6500 PC'ye İşletim sistemi tavsiyesi

Dediğiniz gibi modlu Windows kullanması her ne kadar güvenlik konusunda güvenilmez olsada hız ve performans için biçilmiş kaftandır.

Önerilerim: ReviOS, ggOS, AtlasOS, Ghost Spectre Superlite, RekOS, FoxOS

Ben ReviOS kullanıyorum 1709 sürümünden beri 3 yıl olmuştur. AtlasOS kullanan arkadaşlarım var memnunlar. Yalnız güncel sürümü çıktı onun Stock Windows üzerine script çalıştırarak kuruyorsun.
 
Dediğiniz gibi modlu Windows kullanması her ne kadar güvenlik konusunda güvenilmez olsa da hız ve performans için biçilmiş kaftandır.

Önerilerim: ReviOS, ggOS, AtlasOS, Ghost Spectre Superlite, RekOS, FoxOS

İşlemci kullanımı arkada planda yapılan işlemler azalıyor mu peki daha önce atlas, tiny vb kullandım ama işlem sayıları değişmedi yine fazla kullanıyor işlemciyi

Pek sanmam ama SSD modeliniz nedir acaba? Kronik sıkıntılı bir model ise bundan kaynaklı olabilir.

M.2 Adata Legend 700, sanmıyorum sıfır 1 ay olmadı
 
İşlemciniz Windows 10 için yeterli bir işlemci. Arkadaşın belirttiği gibi arkada çalışan gereksiz programları kapatarak kullanıma devam edin. Eski sürüm kullanmayın, temiz kurulum ve termal macun değiştirmek de fark ettiriyor, 6600k bulunan makine de problemler yaşıyorduk temiz kurulum ve termal macundan sonra kendine geldi.
 
i5 6500 işlemci 16 GB RAM, M.2 SSD, GTX 970 ekran kartılı sistemim var. Windows 10 da işlemcim tıkanıyor. Oyunlarda drop falan olmuyor ama bir işlem yapamıyorum başka. Windows 8.1 nasıl şu anda kullanılır mı? Valorant vb oynuyorum. Steam'de desteğini çekecekmiş nasıl, ne yapmam gerekiyor, tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Tavsiyem Windows 10 Pro kardeşim.
 

Geri
Yukarı