Rica ederim bir nebze yardımım dokunduysa ne mutlu bana. Umarım her şey gönlünüzce olur.
Hocam ben meslek seçimimi hayatı yaşama şeklime göre ve kendim için gerçekçi olacak şekilde yaptım.
Yaşam şeklim/tarzım derken de şunu demek istiyorum. Tırdan örnek verdin. Ben uzun yol şoförlüğünü sevmiyorum ve sürekli yerim yurdum belli olmadan oradan oraya gitmek istemiyorum. Sabah gideceğim akşam evime geleceğim. Evime geldiğimde hobi edinip hobilerime zaman ayıracağım, bilgisayar oyunları oynayacağım, arkadaşlarımla sözleşip bir yerlerde buluşabileceğim, zamanı gelip evlendiğimde evimde eşimle nasip olursa çocuklarımla vakit geçireceğim düzenli bir hayat istiyorum. Tır şoförleri güzel kazanıyorlar ama şoförlük hayatım hep yollarda geçecek ve bu söylediğim şeyleri yapabileceğim zamanım olmayacak. Ben önceliklerimi bu şekilde belirledim. Şoförlük benim için olmazdı.
Sonrasında hangi sektörler bana göre değil bunu düşündüm.
@TonyFerguson arkadaşımız berberlik, aşçılık gibi mesleklerden bahsetmiş. Bunları kendim için düşündüm. Bu mesleklerde insanlara bir şeyler beğendirme üzerinden gidiyor. Ben bunu da sevmiyorum. Bir saç tıraşı yapacağım müşteri beğenecek mi beğenmeyecek mi, yemek yapacağım müşteriyi memnun edebilecek miyim, insanların beğenilerini kazanacak mıyım soruları doğdu. Dediğim gibi insanlara bir şeyler beğendirmekten de hoşlanmıyorum. Bu sebeple sanayi sektörünü ele aldım. Sanayi sektörü bu kriterlere göre bana göre bir iş. Mesela araban bozulur, ustaya götürürsün. Usta tamir eder sana teslim eder. Sen beğendin beğenmedin kime ne, sonuçta araba onarılmış mı onarılmamış mı? CNC işindi parça işlersin. Adam sana numune verir veya çizim verir. Sen elindeki bilgilere göre istenileni ortaya koyarsın. Müşterinin beğenmemesi umurunda olmaz çünkü eldeki ölçülere, bilgilere göre istenileni vermişsin.
Benim için sabah gidip akşam gelebileceğim. İnsanlarla çok fazla yüz göz olmadığım bir iş olduğu için ve ustası olduğum zaman kıymetli bir personel konumunda olacağım için tercih ettiğim meslek oldu. CNC işinin yanı sıra elektrik işi de olabilirdi ama yaşımdan dolayı elektrik sektörüne beni almadılar, CNC işinde bana fırsat verdiler bende o yüzden şu an CNC işine başladım.
Uzun lafın kısası meslek seçeceğinde kendine kriter belirle ve kriterlerine göre belirlediğin mesleğin piyasadaki durumunu ve gelecekteki yerini o işi yapanlara sorarak araştır, bu şekilde iyi bir yol bulacağını düşünüyorum.