Öncelikle VAC sisteminin arka planda rastgele tarama yapmadığını bilmeniz lazım. Ayrıca kimin ne yüzden yasaklandığını siz nereden biliyorsunuz tam olarak? Her haksız yasaklandım diyen haksız mı yasaklanmış oluyor?
Hatalı verilen bir yasaklanma ile sistemde inaktif olan hilelerin birbiriyle zerre kadar alakası yok. VAC sistemi kafasına göre bilgisayarda bulunan dosyaları taramıyor.
Bu istatistiklere nereden ulaştığınızı merak ediyorum.
Alakasız bir örnek. VAC sisteminin çalışma mantığı bellidir. Oyun dosyalarında değişiklik yapıp aynı anda korumalı bir sunucuya bağlanırsanız yasaklanırsınız. Bu kadar basit kısacası.
Sistem arka planda tarama yapacak olsaydı şu an Cheat Engine başta olmak üzere, tek oyunculu oyunlarda kullanılan trainer diye tabir ettiğimiz hile yazılımlarına da yasaklanma verirdi.
Bakın burada daha detaylı anlatılıyor.
"VAC, Steamworks ve Steam istemcisinin bir bileşenidir
ve oyun çalışırken kullanıcının sistemini hileye karşı tarayarak çalışır"
partner.steamgames.com
Ne diyor? Oyun çalışırken. Oyun kapalıyken değil. Kaldı ki sistemde bulunan hilenin oyun dosyalarına enjekte edilmiş olması gerekiyor.
Bu bağlamda VAC sisteminin sistemde sırf hile bulundurmayla yasaklanma vermediğini resmi cevap ile kanıtlamış oluyoruz.