Artık Windows 10 için özellik güncellemesi yayınlanmayacak

Ama desteklemeyen cihazlar var desteklemeyen cihazlar çöp mü olacak.
Şu an genellikle 5-6 sene öncesine kadar çıkan cihazlar destekleniyor(TPM hariç ama o gereksinim de kolayca kaldırılabilir hatta Microsoft'da bunun için bir yol paylaşmıştı). 2025 yılına geldiğimizde şuan genel olarak desteklenmeyen 7+ sene cihazlar 9+ sene cihazlar olacak ve bana sorarsanız Microsoft 2025'de bu cihazları düşünmek zorunda değil. Cihazlar ömrünü tamamlamış zaten.
 
14 Ekim 2025'te Windows 11'e geçiyoruz anlaşılan 🙂
 
Başlık çok clickbait olmuş direk kesti sandım güncellemeyi.
"Artık Windows 10 için özellik güncellemesi yayınlanmayacak". Burada bir clickbait göremiyorum. Özellik güncellemesi ile normal güncellemeleri karıştırdın sanırım ama özellikli güncellemesi ile güvenlik güncellemelerinin farkını başlıkta belirtemem, çok uzun durur ve muhtemelen moderatörler başlığı değiştirir.
 
Çok saçma olmuş, bu durumdan hiç memnun kalmadığımı belirtmek isterim.

Windows 11'i PC'si desteklemeyenler mecbur Windows 10 ile yollarına devam edecekler. Tabii ki Linux seçeneği de bulunmaktadır fakat o işletim sistemini beğenmeyen biriyse veya kullandığı uygulamaları Windows üzerinde açması gerekiyorsa bu durumda Windows 10'da kalacak. Günümüzde yeni PC veya sistem almak pahalılaştı. Örneğin 7000 TL'ye de sistem var ama 'Almışken iyisini alalım uzun ömürlü olsun' istiyoruz. Mesela benim sistemim 2009 yılında üretilmiş ve o zamandan sonra herhangi bir sistem almadığım için mecbur şu anki sistemi hala kullanmak zorundayım çünkü yenisini alacak kadar param yok. Sadece 3000 TL'ye idare edebilecek monitör alabildim şimdi "Monitör aldıysan sistem de alabilirsin" diyenler olacak. Ama monitör alma sebebim bende masaüstü Arçelik PC vardı ve değişmek zorundaydım. Microsoft sözünde durmalıydı ve Windows 10 üzerinden devam etmeliydi... Steam verilerinde bile Windows 10 zirvede ve Windows 11 ufak artış veya düşüş yaşıyor. Çünkü ilk çıktığında Windows 10'un makyajlı haliydi. Şu an öyle değil geliştirmişler ama hala sorunları say say bitmeyen işletim sistemi. Bi' Vista vakası yaşanıyor olabilir çünkü Windows 12 çıkacak haberleri çıkmaya başladı. Bu yayılan bilgi ne kadar doğru orasını bilemem.

Buraya kadar okuduysan [tahminen] emin ol seninde PC'in Windows 11'i desteklemiyor demektir.
 

Geri
Yukarı