Beşiktaş - Galatasaray maçı hakkında neler düşünüyorsunuz?

Ya o Olivera var ya.. İzlemez olaydım ya. Maçı izlemeye başladıktan 10-15 dk sonra zaten gol attılar Olivera yüzünden. Galatasaray da aslında etkili değildi ama beraberliği sürdürebilirdi. Bizim savunma da kötüydü.
 
Uzun bir analiz olacak. Arkanıza yaslanın ve okuyun. :)

Öncelikle 1-1'e kadar güzel oynayan düzenli bir Galatasaray vardı. 1-1 sonrası 35-45 arası hiçbir hücum yoktu bizde. Beşiktaş'ta haliyle köşe vuruşunda golü buldu. Boy konusunda GS genel olarak kısa bir takım ve Torreira'yı Colley ile eşleştirmek bence doğru bir fikir değildi. 2. golde Oliveira çok büyük hatalı. Zaten ilk yarıda da kötüydü, ikinci yarı yerine Berkan girse belki de maçın seyri daha da değişebilirdi. Muslera da kötü sayılır. Oliveira maç seçiyor diyorum ben. Ve bu maçı da kaale dahi almamış belli oldu. Gedson ile gereksiz düelloya girdi ve çoğunda kaybetti. Fizik ve hız olarak Gedson, Sergio'dan bin kat daha iyi. Hatta ligin açık ara en iyi 8 numarası bence Gedson bunu sene başından beri derim hep. Mertens çok etkisizdi. Mauro Icardi'nin golü güzeldi. Beşiktaş'ta Gedson Fernandes ve Omar Colley çok üst düzey oynadılar. Galatasaray'ın derbide maç boyunca 1 isabetli şut çekmesi de ayrı bir üzücü taraf. Sacha Boey, Lucas Torreira bence günün en iyilerinden. Barış Alper ve Zaniolo da çabaladı hakkını yememek gerek, bir pozisyonda BAY pas atması gereken yerde atmadı maalesef. Adekugbe bugün kötüydü. Ben Kazımcan'ı isterdim. Okan Hoca değişiklerde geç kaldı, maçı iyi okuyamadı biraz. Fenerbahçe'nin de işine geldi ve Beşiktaş yarışa daha çok dahil oldu. Genel olarak Beşiktaş, daha iyi oynadı. Bir Galatasaray taraftarı olarak kutlarım, hak ettiniz. Biz Galatasaray taraftarının da bu sezon geri kalan maçlarda her şeye rağmen tam destek vermesi gerekiyor. Artık Kazımcan süre almalı. Kalan her maça final maçı gibi bakmalıyız. Tribünlere çok iş düşüyor. Seneye de box-to-box oynayabilen, fiziği ve hızı güzel iyi bir 8 numara ve Livakovic ayarında bir kaleci almamız gerekiyor. 6 numara için iyi bir yedek, santrfor ve playmaker kanat da lazım. Potansiyel Victor Nelsson ve Sacha Boey satışlarından stoper+sağ bek transferleri de var. Allah yardımcımız olsun.
 
Öncelikle 1-1'e kadar güzel oynayan düzenli bir Galatasaray vardı. 1-1 sonrası 35-45 arası hiçbir hücum yoktu bizde. Beşiktaş'ta haliyle köşe vuruşunda golü buldu.
Ya ben bunun bu kadar basit olmadığını düşünüyorum. BJK'nin gol yemesi resmen işine geldi.

ilk bölümde BJK press yapmadı, topu Gye'Y bıraktı. Zaten GS’nin geçiş oyunu kuvvetli o yüzden bu press yapmamasını anlayabiliriz, doğru karar. Ayrıca geriden de Abdülkerim ile vs oyun kurabiliyor. O yüzden presse çok gitmemek BJK için anlaşılabilir. Golden sonra BJK’nin reaksiyonu, presse başlaması vs, GS’nin oyununu bozdu. Press için öne oyuncu çekmek zorunda kalan Okan da BJK'ye alan verdi vs. Kısacası BJK press ile GS'nin oyununu bozdu. Okan reaksiyon veremedi. Kısacası Şenol Güneş mat etti.

Duran toptan yedikleri gölde bence eşleşmelerden dolayı GS gol yedi. Saçma sapan oyuncu eşleşmeleri vardı mantığını çözemedim. Anlayan varsa anlatabilir.

Tempo olarak da BJK tabii ki çok daha iyiydi

BJK’nin GS’ye göre boy avantajından dolayı oynadığı oyun çok belliydi zaten ama GS yine de hava toplarında ekstra kötüydü. Güzel ortalar açıldı kanatlardan kabul ediyorum ama bunları GS daha iyi savunabilirdi.

Bir de BJK çok iyi savundu.

Detaya girmek istemiyorum, kısa keseyim. Beklere de girersem bu yazı bitmez.
Beşiktaş'ta Gedson Fernandes ve Omar Colley çok üst düzey oynadılar.
Gedson 8 top kapma, 7 dripling, 7 adam eksiltme… İnanılmaz istatistikler yapmış. Çok iyi bir maç geçirdi. Salih de Redmond da iyi maç geçirdiler. Cidden çok iyi topçu.

Fenerbahçe'nin de işine geldi ve Beşiktaş yarışa daha çok dahil oldu.
Son Sivas maçından sonra biraz Fener güven verdi. Peres sonunda döndü ve iyi iş çıkardı. Batshuayi öldü galiba adam hala yok ortada. Şartlar ne kadar iyi olursa olsun 3. olmayacağımızı bilmeyen yoktur. FB ne yapar ne eder gene delirtir bizi. Ben hala GS şampiyon diyorum. Bu yıl FB şampiyon olursa tarihinin en iyi şampiyonluğu olmuş olur. İhtimal veriyorum ama çok çok zor. O İstanbul maçını kazanacaktık.

Seneye de box-to-box oynayabilen, fiziği ve hızı güzel iyi bir 8 numara...
Bu her takıma lazım. Özellikle FB'ye.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı