OpenCore MSI GT60 2PC Dominator MS-16F4 | Windows 11 ile Dual Boot Monterey nasıl kurulur?

  • Konuyu başlatan AJFA
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 93
  • Görüntüleme 3.647
Öncelikle ağ adaptörünüzü tanıtalım. Aşağıdaki confiği değişin. OC menüde ResetNVRAM yapın ve sistemi açın.

Ardından bu videoyu attığım yerden itibaren takip ederek önceden attığım programı kurun. Normalde SecureBootModel ayarının devre dışı olması gerek ama o öyle olunca bazı apple servisleri hata veriyor. O yüzden önce açıkken deneyelim olmazsa kapar yaparız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Yok sanırım SecureBootModel izin vermiyor. Bu configle deneyin. İlk kontrol edin çalışıyor mu diye. Çalışmıyorsa kurduğunuz yerde uninstall yapıp tekrar kurun.
Denedim. Önce kontrol ettim, çalışmadı. Sonra uninstall deyip bir daha kurulum yaptım yine çalışmadı.

Bu arada, şu andan itibaren sonraki adımları saat 17:00'yi geçince denemeye devam edeceğim. 2 saat boyunca geri dönüşte bulunamayacağım. Bilginize.
 
Tamam ben topluca adımları yazarım siz gelince uygularsınız.

Öncelikle kurduğunuz programı kaldırın. Bu confiği sizdeki ile değiştirin. Uzantısını düzeltin. Sonra Kurulum sonrası içindeki ESP Mounster programı ile diskin ESP bölümünü mount edin. USB içindeki EFI klasörünü buraya atın. USB'yi çıkarıp sistemi disk üzerinden açın. OpenCore menüde Recovery'e girin. Yukarıda izlenceler kısmından terminali açın ve şu iki komutu girin. csrutil disable , csrutil authenticated-root disable , reboot. Şimdi sistemi açın ve programı kurun. Programı kurarken diskin kendisi seçili olsun bir ayar değiştirmeyin. Kurulum bittikten sonra videodaki gibi devam edin ve kontrol edin çalışıp çalışmadığını.
 

Dosya Ekleri

  • config.txt
    24,9 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:
Maalesef dediğiniz tarzda bir bölüm bulamadım. Mount edebileceğim tüm bölümleri mount ettim ve içeriklerine göz attım.

Onun dışında OpenCore Configurator ile baktığımda da sadece Windows'un EFI'sini mount edebiliyorum ve o da HDD'ye kurulu.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı