Technopat hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ülkenin en aktif forumlarından biri. Spesifik konular hariç genel olarak cevabını alıyorsun. Bu da benim için yeterli. Kitlesinde internetin neredeyse her yerinde olduğu gibi çürükler var. Yapacak bir şey yok, görmezden geleceksin. Moderatörlerle ve kurallarla bir benim ciddi sorunum yok sanırım, şikayetçi olmayan yok.

Yukarıda çürükleri takmamak lazım dedim ama her zaman mümkün olmuyor işte, buna değinmesem olmaz. Bazı kullanıcılarda (Yüksek mesajlılarda daha çok olmakla birlikte) bariz bir üslup bozukluğu ve çok bilmişlik var. Bazı zamanlar aşırı rahatsız ediyor bu beni. Mesela biri Türkçe yama önerisi için konu açmış. Bunlardan biri de gidip bir siteden yama atmış. Site güvenli değil hatta sitedeki yamanın yorumlarında indirme linkinin çalışmadığı bile yazıyor. Konu sahibi durumu söyleyince de bizimki bir zahmet sitenin güvenirliğini kontrol edin, 10 saniyelik iş tarzı bir şey yazıyor. Sanki yaptığı önerilerinin sorumluluğu benim.

Bu tiplerin çoğu Hint kumaşı falan da değil. Aktif oldukları kategorilerde yine başka bilgili ve konuşmasını bilen arkadaşlarımız var. Artık denk geldikçe engeli basmaya başladım bunlara.
  1. Bir bilgiyi paylaşmadan önce bilginin kaynağından güncelliğini kontrol edin. Teknoloji sürekli ilerliyor, doğru bildiğiniz yanlış olabiliyor. Kullanıcılara konu hakkında yeterli bilgi sahibi olmadan yanlış tavsiye vermek ceza nedenidir.
 
Siteden çok buradaki insalara sinir oluyorum.
Çoğu konseptlere bile uymuyor.
GTA San Andreas oyununa Türkçe dublaj gelseydi diye bir konu açmıştım.
Bence bunlar seslendirmeliydi demek yerine alt yazı güzellemesi yapmışlardı.
En iyi dublajlı diziler diye bir konu açmıştım.
En beğendikleri dublajlı dizileri yazmaktansa yine alt yazı güzellemesi yaptılar.
Hatta dublajı en iyi bulduğum dizilerden birinin bile dublajını kötülemişlerdi.
Ben de onlara şunu demek istiyorum.
Dublaj bir sanattır ve ne demişti Mustafa Kemal Atatürk:
"Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir."
İşte sizin hayat damarlarından biri de çoktan koptu bile.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Forumun en eski üyelerindenim, bana da birkaç kelam etmek düşer sanırım :) forumu teknik destek açısından çok seviyorum. Birçok arkadaşın bahsettiği üzere forum kuralları gereksiz şekilde katı. Forumda birebir aynı çok fazla başlık oluyor, yaş ortalaması bayağı düşük sanıyorum, basit bir Google araması dahi yapmadan hemen konular açılıyor. Yine de severim burayı. Mesaj yazmaktan ziyade okuyan biriyim, mesaj sayım yetersiz geldiği için 2. el başlığına yazı yazamıyorum, bir modertör de bakıp demiyor ki bu adam kaç yıldır burada yaş haddinden yazma hakkı verelim :)
 
Sosyal olarak, yardımlaşma olarak çok iyi forum ama kurallar can sıkıyor tabii. Espri bile kaldıramıyor maalesef.
 
Kuralların gerekli olduğunu düşünenlerdenim. Düzen getiriyor, belirli yaştan küçük çocukların burada yazamamasını sağlıyor.
technopat kitle.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı