512 GB M.2 SSD Tavsiyesi

Bütçe
800 850ye kadar çıkılabilir

dazaik

Femtopat
Katılım
8 Nisan 2023
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
SSD veya HDD modeli
WDC WD10EZEX-75WN4A0 / 1TB HDD
Anakart
B450M K-CF
Bilgisayarı sadece oyun oynamak için kullanıyorum ve hem yavaş kalan oyunları hem de Windows'u kurmak için 512GB M.2 SSD almayı düşünüyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Hangi markanın hangi ürününü almalıyım?


- Kingston 500 GB NV1 M.2 2280 NVMe SNVS/500 bu nasıldır?
 
Hocam şöyle önerilerimi yapayım.

Bütçenize göre Samsung 980 düz önerebilirim.


Eğer 400₺ fark verebilirseniz Pro modeli alabilirsiniz ki Pro'nun da yazma okuması 6900/5000 günümüz için fazlasıyla yeterli olacaktır.

 
Bilgisayarı sadece oyun oynamak için kullanıyorum ve hem yavaş kalan oyunları hem de Windows'u kurmak için 512 GB M.2 SSD almayı düşünüyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Hangi markanın hangi ürününü almalıyım?

- Kingston 500 GB NV1 M.2 2280 NVMe SNVS/500 bu nasıldır?

O SSD çöp G2 1TB öneririm.
 
Hocam şöyle önerilerimi yapayım.

Bütçenize göre Samsung 980 düz önerebilirim.


Eğer 400₺ fark verebilirseniz Pro modeli alabilirsiniz ki Pro'nun da yazma okuması 6900/5000 günümüz için fazlasıyla yeterli olacaktır.


Bir de dislike atıyorsunuz önerdiğiniz model çöp, DRAM'i yok. ayrıca Pro modeli bu anakart ile uyumlu değil.
 
Bir de dislike atıyorsunuz önerdiğiniz model çöp. DRAM'i yok ayrıca Pro modeli bu anakart ile uyumlu değil.
Uyumlu ancak anakart Gen 3 x4 olduğu için zaten maksimum 4GB/s destekliyor. Onun dışında çöp değil ancak Windows kurmak için mantıklı bir tercih değil.

@dazaik Eğer biraz oyunum var onları kurup normal bir kullanıcı olarak oyunlarımı oynarım çok fazla veri yazmam derseniz G2 alabilirsiniz. Ancak Samsung çok daha uzun vadeli olacaktır sağlık açısından. Önerim Samsung ama Kioxia'da alınabilir. Malum aralarında fiyat farkı var. Tamamen kullanım biçiminize göre değişen bir tercih.
 
Kioxia Exceria 1TB olanı veya 512 GB sasmsung 970 EVO Plus öneririm. Depolama önemliyse 1TB Kioxia olanı eğer yeterli olacaksa 512 GB Samsung alabilirsiniz. Belirttiğiniz SSD'yi hiç önermiyorum. DRAM olmadığı için hızlı şekilde performans ve sağlıktan kayıp olacak ve işletim sistemi kuracaksınız.
 
Uyumlu ancak anakart gen 3 X4 olduğu için zaten maksimum 4GB/s destekliyor. Onun dışında çöp değil ancak Windows kurmak için mantıklı bir tercih değil.

@dazaik eğer biraz oyunum var onları kurup normal bir kullanıcı olarak oyunlarımı oynarım çok fazla veri yazmam derseniz G2 alabilirsiniz. Ancak Samsung çok daha uzun vadeli olacaktır sağlık açısından. Önerim Samsung ama Kioxia'da alınabilir. Malum aralarında fiyat farkı var. Tamamen kullanım biçiminize göre değişen bir tercih.

Bu kadar para verip DRAM olmayan SSD almak pişmanlık olur. İleride fazla sıkıntı yapar. Sadece oyunda kursa.
 

Geri
Yukarı