Seçim sonuçları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Uyuyordum uyandım 19 gibi hemen baktım sonuçları Kılıçdaroğlu önde idi ufak bir farkla. Bu fark devam eder kazanırız diye düşünüyordum fakat maalesef sonuç yine hüsran. Bundan sonraki plan iş bulup maksimum derecede birikim yapıp olabildiğince kendimi kurtarmak.
 
Uyuyordum uyandım 19 gibi hemen baktım sonuçları Kılıçdaroğlu önde idi ufak bir farkla. Bu fark devam eder kazanırız diye düşünüyordum fakar maalesef sonuç yine hüsran. Bundan sonraki plan iş bulup maksimum derecede birikim yapıp olabildiğince kendimi kurtarmak.

Hocam bende tam seçimler açıklandığı an uyandım, keşke hiç uyanmasaydımda görmeseydim sonuçları.
 
Ulan yine siyasal islamcıların başlık içinde dolandığını görüyorum.
Arkadaşım tarihin en ucra köşesinden tut, günümüze uzanan süreye kadar her dönemde din bir silah/araç olarak kullanılmıştır. Temel dinin insan psikolojisindeki yeri insanın fikir yürütemediği eğlemleri, kendinden farklı ve daha güçlü varlık tarafından yapıldığı, bunun iyi veya kötü ona bahşedildiği fikridir. Herkesin dini görüşü farklı olabilir, fakat devletin görüşü her zaman tektir ve bellidir. Yönetim şekillerine bakılırsa en baskın dini yönetim şeriattir ve bu yönetimi benimsemiş devletin yasaları o dine bağlıdır. Fakat, laiklik gibi yönetim ilkelerine sadık devletlerin dini yoktur. Toplumun dini, devleti kapsamaz. Ülkelerdeki farklı dini görüşe sahip insanların ortak noktaları, eşit haklarıdır. Senin farklı siyasi görüşün olabilir ama kul hakkını bu kadar önemsiyorsan (o kadar inançlısın, önemsemek zorundasın.), devletini ileri götürecek adımları sırf hırs ve fanatiklik için reddetmemelisin. Bunun sebebini ise dini unsurları kullanarak bahane etmemelisin.

Bazen dini merakım tutuyor, açıp kutsal kitapların meallerine bakıyorum. Bir gün yine bunu hobimi yaparken aklıma naz ve felak suresi geldi. Okumaya başladım;
Cinlerden ve büyülerden korunma kısmı vardı fakat hiçbir kısmında "faiz sebep, enflasyon sonuç" yazmıyordu, şaşırdım ve kapattım. Umarım kendimi doğru ifade edebilmişimdir.
 
Burada yazdığım mesajlara beğenmedim atan düşünmekten bir haber insanlara söylüyorum ne oldu?
Bakın ben başından beri diyorum ki T.C. sınırları içerisinde HDP ile yol yürüyen birisi ka-za-na-maz bu kadar basit.
Hala gelip bana HDP ittifakta değil falan yazıyorlardı. Umarım size ders olmuştur bu gece.
 

Geri
Yukarı