MacBook Pro 10.11 El Capitan kurulumunda dil seçme ekranında donuyor

Katılım
9 Mayıs 2023
Mesajlar
112
Arkadaşlar selam. 2 yıl önce taşınırken kaybettiğim Mac Pro'mu buldum. İçinde işletim sistemi olarak El Capitan vardı ama parolayı unutmuştum ve Apple ID hesabım eski hesabımdı bundan dolayı laptopu açamadım. Bende balenaEtcher ile Mac'ime uygun El Capitan dosyasını Apple sitesinden indirerek 16 GB boyutundaki flash diskime yazdırdım. Her şey güzel disk bölümlemesini falan doğru yaptım her zamanki gibi ama dil seçme ekranında mouse hareket etmemeye başladı. Sizce sorunu nedir? @566156 @yusufklncc
 
Son düzenleme:
Farklı USB portu denedin mi? Magic mouse mu? Eğer Magic mouse ise deneme amaçlı başka fare kullan şimdilik.
Deneyeceğim.

Farklı USB portu denedin mi? Magic Mouse mu? Eğer Magic Mouse ise deneme amaçlı başka fare kullan şimdilik.

Yok Magic Mouse değil Rampage RGB mouse.

Farklı USB portu denedin mi? Magic Mouse mu? Eğer Magic Mouse ise deneme amaçlı başka fare kullan şimdilik.

Ekran görüntüsü 2023-05-30 184741.png


Tam olarak şu ekranda kaldım. Keisnlikle tepkime vermiyor. Verdiği tek belirti bir adam İngilizce bir şeyler söylüyor. Port değiştirdim ama nafile. Touchpadde çalışmıyor.
 
Son düzenleme:
Yön tuşları ve enter. Lazım olursa Tab tuşunu kullan.

Yön tuşları ile bölgeyi seç ve enter bas.

Umarım olur. Sanırım voice over diye bir şey açık. Ondan dolayı mouse çalışmıyor. Konuşarak kurulum yapma gibi bir şey. Apple klavyesi ile gösteriyor fakat benim klavyem bozuk ve kablolu Rampage klavye kullanıyordum önceden. Ne yapacağımı bilmiyorum.
 
Son düzenleme:
Şimdi gördüm. Hocam bu donanımlarınız olmadan nasıl sistem kullanacaksınız? Harici olarak temin edin. Touchpad neden çalışmıyor anlamadım. Batarya ikonu var mı?
 

Geri
Yukarı