Sürprizbozan Mafia 2 Sonundaki Üzücü Joe Detayı

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hawwa

Decapat
Katılım
8 Ağustos 2021
Mesajlar
146
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bildiğiniz gibi Mafia 2 üzücü bir sona sahip. Joe'nun Vito'dan koparılması ve Vito'nun daha sonra Joe'yu bir daha asla görememesi (Mafia 3 dahil) gerçekten üzücü bir durum. Ama bu son kısmı dikkatlice incelersek daha da üzücü bir şey fark ediyoruz, o da Joe'nun Vito'nun kendisine ihanet ettiğini düşünmesi.

Biliyorsunuz ki Vito ve Joe gözlemevinden çıktıktan sonra Joe, Leo'yu ve adamlarını görüp "Neler oluyor?" diye soruyor. Vito ise Joe'yu rahatlatıyor ve "Her şey yolunda." diyor. Sonra Vito Leo'nun arabasına binerken Joe ise diğer arabaya biniyor ve eğlence mekanına doğru yola çıkıyorlar. Bir süre sonra ise o üzücü son geliyor. Ama bakarsanız aslında Joe, Leo'yu gözlemevinden çıkıp ilk gördüğünden beri endişeli ve tek güvendiği kişi o anda Vito. Ama Vito'nun sözüne rağmen Joe'nun arabası yoldan şaşıyor ve başka yöne giriyor. Joe büyük ihtimalle eğlence mekanına gidilmediğini anlıyor ve daha da endişeleniyor. Bir süre sonra ise bunun bir tuzak olduğunu öğreniyor. Joe bu tuzakta yanında Vito'nun da olmasını beklerken Vito dümdüz yoluna devam ettiği için Joe çok büyük olasılıkla Vito'nun da bu tuzağa yardım ettiğini düşünüyor ve hayal kırıklığına uğruyorum. Joe, Mafia 3'te anlatılanlara göre bu yerden kurtulmayı başarsa ve Vito ile yeniden iletişime geçse de bu süre zarfında Vito'ya güveninin azalmış olması muhtemel. Ayrıca Vito ile hiçbir zaman yüz yüze görüşmemesi de bu yüzden olabilir.

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende çok sevmiştim ilk bitirdiğimde. Kesinlikle abartmıyorsunuz ama 5 kere de oynanmaz :D Mafia 1'i daha çok sevdim ama Mafia 2'den :D
Vallahi ben oynayacak oyun bulamadıkça açıp oynuyorum 5 sefer bitirdim her zorlukta. Mafia 1'i de bitirdim remake halini o da çok güzel oyun. Karşılaştırma yapmak uygun olmaz. Ama bende 2'nin yeri ayrı 🙂

Tommy'in ölmesinden daha üzücü son.
Tommy'nin ölümü belliydi zaten. Ama Joe'nun ani ölümü bence de daha üzücü bir son.
 

Geri
Yukarı