Üniversite okumadan yazılımcı olunabilir mi?

Oktay3737

Centipat
Katılım
2 Temmuz 2022
Mesajlar
22
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şu an güya YKS'ye hazırlanıyorum ama AKP'nin kazanması(AKP döneminde eğitimde bir şeyin düzeleceğine dair umudum yok) falan derken 2020'de veya 2022'de üniversiteye başlasaydım galiba 2 sene Online okuyacaktım, şehir dışı eğitim hiç de kolay değil hem ailemi maddi açıdan çok zorlar ve part-time işte çalışmam gerekir mühendislik dallarında okurken part-time iş bulmakta zor bildiğim kadarı ile ve bu sebeplerden dolayı sağlıklı bir eğitim hayatı göremeyeceğimi düşündüğümden dolayı, kendi ilimde yazılım bölümü olmadığı için üniversiteye gitmemeyi düşünüyorum. Matematiğim gayet iyi ve İngilizce'yi ortalama bir düzeyde anlayabiliyorum ve kazandığım para ile İngilizce kurslarına giderek bu dil bilgimi geliştireceğim ve yazılım kursları içinde ciddi bir para ayırabilirim. Şu an 20 yaşındayım ve askerlik durumumu sakatlığımdan dolayı çürük raporunu alabilirim. Günde ortalama 12 saat çalışacak azmim var, motive olursam daha çok da çalışırım. Sizce benim gibi genç olan biri için yazılım öğrense kaç seneye adam gibi bir iş çıkarabilir? Ve iş konusunda babamdan dolayı iş kısmında ki sosyal becerilerim iyi ve Yazılım öğrenmek için nereden başlamamı önerirsiniz?
 
Hocam havuz doldurmuyorsunuz isterseniz 24 saat çalışın ne kadar verimli çalıştığınız önemli.

İngilizce öğrenmek için kurslara tonla para ödemene gerek yok, Udemy'den bile öğrene bilirsin seni bir yere kadar götürücek.
 
Tabii ki. Birçok arkadaşım var Yazılım okuyup markette çalışan. Zaten üniversite okumuş olmanız değil de kendinize ne kattığınız önemli. Üniversite herkese aynı eğitimi veriyor önemli olan üzerine bir şeyler koyup kendinizi geliştirebilmeniz.
 
Ben iktidar fark etmeksizin üniversite okunması taraftarıyım. Onlar zaten bunu istiyor cahil halkın çoğalmasını istiyorlar. Üniversite kendini geliştirebileceğin bir ortam. Tabii hangi üniversite olduğuna da bağlı.
 
Üniversite okumadan da yazılımcı olunur. Üniversitede zaten sana kodlama öğretmiyorlar. Matematik fizik ve teorik kısmı öğretiyorlar daha çok. Sana vizyon katması açısından ve sosyallik açısından üniversite iyi olabilir fakat merdiven altı bir üniversiteye gidersen hoca ders bile anlatmaz açar slaytı öğrencilerden birine okutur. Yapabileceğine inanıyorsan 1 yıl yazılım üzerine odaklan bakalım ne seviyeye geleceksin başaramazsan da yks hazırlanırsın.
 
Yazıya bile bahanelerle başlamandan pek yapabilecekmişsin gibi durmuyor bu yaştan sonra ama kısmet diyelim.
Maddi durumumu biliyor musunuz ? Tercih meselesi olmadığını belirtmek için uzunca yazdım sadece. Burada Üniversite okuyanlara karşı bir lafım yok.
 

Geri
Yukarı