R5 3600X RX 5700 XT sistem donuyor

Batush_68

Femtopat
Katılım
30 Haziran 2023
Mesajlar
21
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ekran kartı
AMD Radeon RX5700 XT
Anakart
ASUS Prime B450M K
İşlemci
Ryzen 5 3600X
Herkese merhaba, Valheim, FIFA gibi bazı oyunları açtığımda PC komple donuyor. Sorunun ne olduğunu anlayabilmek için Görev Yöneticisi'nden kullanımları takip ettiğimde, GPU değeri bir anda %45'e fırlıyor hemen ardından %2'ye düşüyor ve bilgisayarım donuyor; farem çalışmıyor, kasa düğmesinden kapatamıyorum sadece yeniden başlatabiliyorum ve tekrar denediğimde yine aynısı oluyor. Yardımlar için teşekkürler şimdiden.
 
@William Butcher hocam oyunun zaten girişinde atıyor ve GPU sıcaklığı 45'ten 51e çıkıyor GPU CLK değeri ise 10'dan 150 değerine fırlıyor ve PC donuyor.

@William Butcher hocam kusura bakmayın çok rahatsız ettim sizi de tekrar bakabilir misiniz?

Ekran kartı sürücüsünün performans ayarlanıyor kısmına gelip GPU ayarı kısmından frekansı 100 MHz veya %2 azaltmayı , Güç limitini %5 arttırmayı, VRAM saat hızını %3 veya 100 MHz azaltmayı dener misiniz?
 
Ekran kartı sürücüsünün performans ayarlanıyor kısmına gelip GPU ayarı kısmından frekansı 100 MHz veya %2 azaltmayı, güç limitini %5 arttırmayı, VRAM saat hızını %3 veya 100 MHz azaltmayı dener misiniz?

Hocam dediklerinizi uyguladım oyunu ilk başlattığımda açıldı ardından yine aynı sorun olmaya başladı :/

@ProGamer90 hocam bir bakabilir misiniz?
 
Son düzenleme:
RAM'lerin yerini değiştirdim ama BIOS güncellemesini yapamadım flashım olmadığından dolayı başka bir çözüm var mıdır?

Bios güncellemesi değil ramlerin frekans ayarlarını değiştirmeyi deneyin.
 
@ProGamer90 hocam optimal yazanını da bir altını da bir üstünü de hepsini denedim sonuç aynı maalesef :/

O halde kartı nerden aldıysanız garantisi devam ediyorsa o mağazanın teknik servisine götürüp durumu anlatın, ücretsiz test ederler. Adamlar her türlü parça ile test edip size sorunun kaynağını söylerler. Eğer ekran kartında bir sorun varsa yenisi ile değişim yapmaları gerekiyor.
 
O halde kartı nereden aldıysanız garantisi devam ediyorsa o mağazanın teknik servisine götürüp durumu anlatın, ücretsiz test ederler. Adamlar her türlü parça ile test edip size sorunun kaynağını söylerler. Eğer ekran kartında bir sorun varsa yenisi ile değişim yapmaları gerekiyor.

Hocam ekran kartı elime geçeli bayağı oluyor ve muhtemelen garantisi dolmuştur yine de bakayım bir yardımlarınız için çok teşekkürler.
 
Hocam ekran kartı elime geçeli bayağı oluyor ve muhtemelen garantisi dolmuştur yine de bakayım bir yardımlarınız için çok teşekkürler.

Rica ederim. Son olarak başka sürüm driver denemiş miydiniz? Denediyseniz teknik servise götüreceksiniz artık.
 

Geri
Yukarı