Linux dağıtımı önerisi

Hangi Linux dağıtımı?


  • Oy verenlerin toplamı
    36

Sythexz

Decipat
Katılım
30 Mart 2023
Mesajlar
1.065
Çözümler
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi sosyaller, baba yadigarı çok eski bir bilgisayara Linux kurmayı planlıyorum. Bilgisayarda şu an Windows 7 yüklü ve sorunsuz çalışıyor.

İlk defa bir Linux deneyimim olacak, hem terminalden hem de mağazalardan uygulama indirme seçenekleri olsun, temelleri öğrenmek istiyorum. Ayrıca, oyun için değil de sadece deneyim için kullanmak istiyorum, zaten o bilgisayar çok eskidi maksimum 4 GB RAM vardır diye düşünüyorum. (tam sistem bilgilerini yarın yazabilirim)

Arayüz fark etmez, Windows gibi de olabilir macOS gibi de isterse kendi arayüzünü kullansın sorun yok. Bu arada Windows 11 üzerinden uzak masaüstü bağlantısı yapılabilmesi, ve az kaynak tüketme özellikleri de önemli.

Benim şu anlık aklımda Ubuntu, Arch, Mint ve Fedora var ancak siz de dağıtım önerebilirsiniz. Önerilerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleme:
Linux Mint ile Linux Mint XFCE ile arasındaki fark nedir?

Linux Mint bir dağıtım. XFCE bir masaüstü ortamı. KDE, GNOME, Cinnamon gibi. Mesela Linux Mint Cinnamon da var ama güç tüketiyor sisteme uygun değil. XFCE daha başarılı.
 
Arayüz farkı

Linux Mint ile Linux Mint XFCE ile arasındaki fark nedir?
Arayüz farkı

Linux Mint bir dağıtım. Xfce bir masaüstü ortamı. KDE, GNOME, Cinnamon gibi. Mesela Linux Mint Cinnamon da var ama güç tüketiyor sisteme uygun değil. Xfce daha başarılı.

Xfce daha eski bilgisayarlara yönelik 1 GB 500 MB civarı adamın 4 GB RAM'ı varmış bence KDE Windows'a diğerlerine göre daha çok benzediği için daha kullanıcı dostu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı