i7-6700K sistem kendi kendine kapanıp açılıyor

methz

Hectopat
Katılım
9 Mayıs 2020
Mesajlar
2.841
Çözümler
8
Yer
Ascent
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
2x8 16 GB 3000 MHz HyperX CL16
SSD veya HDD modeli
Corsair 240 GB
Ekran kartı
1050 Ti
Anakart
MSI Z170 GAMING M7
İşlemci
I7-6700K
Ara sıra baş gösteriyordu, bir şekilde çözüyordum ama şu an çözemiyorum. Oyuna vs. girdiğim zaman kendi kendine kapanıp açılıyor. Restart atmıyor kapanıp açılıyor. Bazen oyuna girdiğim an, bazen kendi kafasına göre oyunun ortasında yapıyor. Prizde, uzatma kablosunda ve prizden güç kaynağına giden kabloda sorun yok test ettim. Yani ya yazılımsal (ki bence değil) ya da kasanın içinde donanımsal bir sorun var. Anakartın Debug LED'i kapanıp açılırken aşağıdaki gibi, anakart kitapçığından kontrol etmeyi denedim ama tam anlayamadım. Videodan kontrol edebilirsiniz. @Yener K. hocam bir fikriniz var mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Paylaşmaya çalışıyorum ama şimdi de kapanmayası tuttu :D Bir yandan power stres testi bir yandan Valorant oynuyorum yine de kapanmıyor. İlginç gerçekten. Kapandığı zaman olay görüntüleyicisini ekleyeceğim.
Hocam tam olarak hangisini atacağım anlamadım. Attığınız rehber uygulama çökmeleri için yapılmış galiba.
 
Olay Görüntüleyici üzerinden sizinki gibi sorunlar da kaydedilir.
 
Olay Görüntüleyici üzerinden sizinki gibi sorunlar da kaydedilir.
Tam olarak nereyi atacağımı bulamadım. Burası mı acaba?
1651962135640.png
 
Evet hocam. Burada kırmızı olarak "Hata" olanlar var mı diye kontrol edin. İlk olarak bunlara bakalım.
 
Evet hocam. Burada kırmızı olarak "Hata" olanlar var mı diye kontrol edin. İlk olarak bunlara bakalım.
Var hocam. Bir sürü var hem de. Hepsinde aynı şey yazıyor. Önemlilerde ''Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.'' yazıyor, hatalarda ise ''22:51:06, ‎7.‎05.‎2022 tarihinde gerçekleşen önceki sistem kapanışı beklenmiyordu.'' Tarih değişiyor tabi.
 
Anladım hocam. Güç kaybının en önemli etkeni PSU.
 
Anladım hocam. Güç kaybının en önemli etkeni PSU.
Daha detaylı bilgi almak için illa ki farklı bir PSU ile denemek gerekir mi? 2. bir bilgisayar var evde onunkiyle deneyebilirim fakat sorunun ne zaman açığa çıkacağı belli olmuyor, dün kapanması için 1.30 saat civarı uğraşmıştım mesela. Ayrıca anakartla ilgili olma ihtimali var mı?
 
Deneyebilirsiniz hocam. Anakart olma ihtimali biraz daha düşük.
 
Deneyebilirsiniz hocam. Anakart olma ihtimali biraz daha düşük.
Denedim ve şimdilik kapanmadı. Problem ara sıra kendi kendine tetiklendiği için hala emin değillim ama %99 ihtimalle sorun PSU'da. Corsair 750W 80+ Gold var, yenisiyle değiştirmek istemiyorum garantisi yok ama servise nasıl gönderebilirim?
 
Selam sorun çözüldü mü? Sizinle aynı sorunu yaşıyorum. Bazen hiç kapanmıyor ama PC'ye yük bindiren oyunlarda birden kapanıyor ve 1 saniye sonra yeniden açılıyor. Bazen internette gezinirken oluyor PSU'yu değiştirmiştim ondan sonra olmaya başladı diye hatırlıyorum yeni PSU'yu garantiye yollayacağım.

Sorun çözüldü mü?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı